A diákok többsége örömmel tért vissza az iskolába

2021. május 10. 17:07

Újraindult a jelenléti oktatás az általános iskolák felső tagozatán és a középiskolákban.

2021. május 10. 17:07
null

Három héttel az alsó tagozatos nyitás után a felsősöknél és a középiskolásoknál is visszaállt a jelenléti oktatás. A kormány döntése értelmében a nagyobbaknál ugyanúgy járnak el, mint korábban a kisebbeknél, vagyis a szülők az igazgatónál kérvényezhetik, hogy tekintsék igazoltnak a hiányzást, ha a járványhelyzetre való tekintettel a gyerekek még nem mennének vissza.

Az Index azonban több iskolát is megkérdezett, s mint írják, a többség örömmel tért vissza az iskolába. A pécsi Janus Pannonius Gimnáziumban 500-ból 7 diák írt kérvényt, de vannak köztük speciális esetek. Ki sportmérkőzésre, ki az előre hozott érettségire hivatkozva maradt távol. Ritter Attila intézményvezető reggel hangosbemondón keresztül köszöntötte a diákokat, akiknek kitartást kívánt a hátralevő öt hétre.

Fotó: MTI/Balázs Attila
Fotó: MTI/Balázs Attila

A Debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumban is hasonló a helyzet, Aranyi Imre intézményvezető közölte: négy diák maradt otthon, de egyelőre csak erre a hétre, így nem kizárt, hogy jövő héten már ők is mennek. A hiányzás idejére mindenkinek biztosítják a tananyagot, és később lehetőséget is adnak majd a számonkérésre.

Győrben a Révai Miklós Gimnáziumban nyolcan a járványra való tekintettel, míg tízen a pénteki előre hozott informatikaérettségire hivatkozva írtak kérvényt. A többség azonban itt is csak egy-két hétig maradna távol, összesen két diák jelezte, hogy a tanév végéig hiányozna.

A tanulók többsége Budapesten is visszatért az iskola falai közé, sőt, a fővárosban is van olyan intézmény, ahol egy diák sem írt kérvényt. Käfer György, a Szent János Apostol Katolikus Iskola és Óvoda intézményvezetője az Indexnek azt mondta: náluk mindössze egy diák hiányzik betegség miatt. Hozzátette: az első hét nem a vérre menő számonkérésekről szól, hanem hogy felmérjék, ki hol tart. 

Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
scion
2021. május 11. 08:16
szerencsétlen gyerekek, eddig kínozták őket, most már aki megkapta az oltását kussoljon és hagyja, hogy a gyerekek végre normális életet élhessenek.
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. május 11. 07:53
Csak megerősíteni tudom. Nem az oktatásnak, hanem a közösségnek örülnek. Aki ezt nem érti, javaslom engedje el a témát.
marica61
2021. május 11. 07:43
a lusta iskolakerülö és liberális szülök gyerekei biztos nem örülnek az iskolába járásnak
KannibálTatárÚr
2021. május 10. 18:56
"A diákok többsége örömmel tért vissza az iskolába" Azért ekkorát hazudni nem kellene már a címben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!