Závecz: Erősödött a Fidesz, egy százalékkal vezet az ellenzéki összefogás

2021. április 22. 12:35

Az ellenzék két legerősebb pártja a Jobbik és a DK a felmérés szerint, a Momentum visszacsúszott az MSZP szintjére.

2021. április 22. 12:35

Az előző hónapokhoz hasonlóan ismét a Fidesz és a Jobbik tudta valamelyest növelni a támogatottságát. A kormánypártnak a választókorúak körében februárban 31, márciusban 33 százalékos volt a tábora, most 34 százalékon áll. A Jobbik két hónapja 9 százalékos párt volt, egy hónapja 11 százalékot kapott, áprilisban 12 százalékot. A DK-nak a márciusival azonos nagyságú a tábora, 11 százalékos – derült ki a Závecz Research legfrissebb, április közvélemény-kutatásából, amelyről a Telex számolt be.

Az intézet 2021. április 9-e és 17-e között végezte a felmérést ezerfős mintán, akik együttesen az ország 18 éves és annál idősebb lakosságát képviselik.

A biztos pártválasztók csoportjában a Fidesz toronymagasan vezet, 47 százalékkal; a második helyen a DK áll 17, százalékkal; harmadik a Jobbik, 15 százalékkal. A biztos választók körében rendkívül szoros a két politikai oldal versenye, az ellenzéki lista 49 százalékon áll, a kormánypártoké 48 százalékon.

Hasonlóan szoros az a kérdés is, hogy ki kapna több szavazatot, ha most lennének a választások. Erre 41 százalék úgy válaszolt, hogy a Fidesz, 39 százalék pedig azt feltételezi, hogy az ellenzék nyerne egy most vasárnap tartott megmérettetésen.

A teljes választókorú népesség körében 34 százalékon áll a Fidesz, az ellenzéki tábor pártjai közül a Jobbik és a DK van 10 százalék fölött, 12, illetve 11 százalékkal. Tőlük leszakadva fej-fej mellett áll a Momentum és az MSZP, 6, illetve 5 százalékponttal. Van 26 százaléknyi bizonytalan szavazó is a Závecz kutatása alapján.

Az LMP kettő, az összes többi formáció a teljes népesség egy százalékának szimpátiáját élvezi.

Összesen 239 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Swim Swim
2021. április 23. 06:22
A korlátozások miatt fog bukni a Fidesz még most sincs vége,még mindig a 80+ évesek miatt nem lehet szabad életünk egy influenza variáns miatt 40 év alatt 99,97% túlélési eséllyel. A fidesz rezsim alatt még 2022 is haszontalan maszkban kell megrohadni a mutans mutansanak mutansatol rettegni. Ebből én nem kérek ahogy sokan mások sem. Ez úgy fog meglátszódni hogy nem megyünk el szavazni mert az ellenzék is virus diktatura párti,igy nincs mire szavazni. 12 éven át itt mindenki Fideszre szavazott de beszéltem velük egyetértenek ez így már nem élet és sosem bocsájtjuk meg amit a Fidesz korlátozások tettek az életünkkel. Sosem lesz vége,de bukjanak el megérdemlik. Az ellenzéki szavazok viszont menni fognak. Ugyhogy realis ez a kutatás. Vége mert a Fidesz a fiatalok 99,97% át elárulta és mocskos módon ha egy fiatal bekerül már 100 ezer fiatalról ir akik halalos veszelyben vannak a korona náthától. Oltas oltas oltas. Szemét féreg banda
kaltran
2021. április 22. 23:05
Zazrivec egy balos pancser, manipulált "kutatásokkal". Zazrivez = -3% ellenzék, +3% fidesz
barnabibambi
2021. április 22. 21:33
Miért bukik a Fidesz jövőre? A nyugat odahat hogy megbukjon!/ Jó módszereik vannak,Tramplit is lenyomták./ A honi ellenzéknek már most is áll a zászló. 2,4millió nyugger zömmel fidesznyik ellen szavaz! 26000 halott hozzátartozói a fidesznyik ellen szavaz! Az értelmiségiek zöme tanárok,orvosok,tudósok ,színészek ,művészek,a diákok zöme. A szegények,nyomorgók,hajléktalanok,munkanélküliek zöme! A parasztok zöme akiket nem lehet megvenni 5 kg krumplival. A városi polgárok zöme. Az uniós országokba dolgozók zöme! Lehet matekozni fidesznyikek! Legutóbb a netes fidesznyik kutatásnál 500000 fidesznyik regelt!
olajfa1
2021. április 22. 17:54
Konc Zsófia ellen is vezetett az "összefogás" a "Závec" szerint... Aztán meg a tények mást mutattak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!