Török Gábor szerint az ideális ellenzéki miniszterelnök-jelölt egy egybegyúrt Karácsony – Jakab

2021. április 28. 21:16

Török Gábor politológus a Magyar Narancsnak adott interjújában kifejtette, hogy szerinte Orbán Viktornak van stratégiája esetleges veresége utánra is.

2021. április 28. 21:16
null

Török Gábor szerint a „2022-es választás nagyon más lesz, mint az előzőek, 2010 óta először nem tét nélkül fog zajlani, mert az ellenzék feljött a pályára. Ugyanakkor még mindig a Fidesz az esélyesebb az erőforrásbeli előnye miatt” – mondta Török Gábor politológus a Magyar Narancsnak adott interjújában, melyből a hvg.hu közölt szemelvényeket.

Úgy véli, a választások fő témáját a koronavírus-járvány kormányzati kezelése fogja adni, ami viszont a korábbi, a Fidesz adta témákkal, mint amilyen a rezsicsökkentés, vagy a migráció voltak, már nem egyoldalú, így „az ellenzék is fel tudja építeni az álláspontját, sikeresen érvelhet”.

A billegő körzetekben akár néhány tízezer szavazó elrendeződése is meghatározhatja, kinek lesz végül abszolút többsége a Parlamentben, viszont számos „biztonytalansági tényező is akad”, így nem tudni, hogy „az ellenzéki együttműködés nem kap-e léket, illetve az előválasztás építeni fog, vagy rombolni” – ismerteti az interjút a HVG. 

A politológus szerint Dobrev Klára jelöltsége lenne a legjobb a Fidesz számára, egyúttal az ő személye az együttműködést is a legnehezebb helyzetbe hozná, mivel úgy véli, hogy a jobbikos és momentumos szavazók elpártolhatnak, viszont a DK miniszterelnök-jelöltje kérdéses, hogy vonz-e új szavazókat. Ezzel szemben Török Gábor szerint míg „Jakab Péter (Jobbik) a kistelepülések szavazóit tudja bevonzani, addig Karácsony Gergely a nagyvárosi környezetben népszerű.

A Fidesz kapcsán megjegyezte azt, miszerint meggyőződése, hogy „Orbán Viktornak van arra politikai stratégiája, mi van akkor, ha ellenzékből kell politizálnia” – áll az interjúban. 

Fotó: MTI Fotó: Kovács Attila

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cooperator
2021. április 29. 15:07
AKAD VAJON OLYAN BAROM EBBEN AZ ORSZÁGBAN (RAJTAD KÍVÜL TÖRÖK AKI EZEKRE SZAVAZNA?
Teréz A Piréz
2021. április 29. 10:27
Nem elég nyomorult mindkettő külön-külön is?
zakar zoltán béla
2021. április 29. 09:43
krokodil-giliszta pariSzer-áll a karta Mohach-Chel-e patak
zakar zoltán béla
2021. április 29. 09:42
krokodil-giliszta pariSzer-áll a karta Mohach
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!