Polt Péter együttműködési megállapodást írt alá Laura Codruța Kövesivel

2021. április 10. 07:42

Magyarország és az Európai Ügyészség vádemelések hatékonyságában fogja segíteni egymást munkáját.

2021. április 10. 07:42
null

A nyomozások és vádemelések hatékonyságának biztosítása érdekében együttműködési megállapodást írt alá az európai főügyész és Polt Péter Magyarország legfőbb ügyésze – közölte a az Európai Ügyészség – írja a Transindex.

A Legfőbb Ügyészség tájékoztatása szerint Magyarország az első, a megerősített együttműködésben részt nem vevő uniós tagállam, amely megállapodást kötött a Kövesi által vezetett Európai Ügyészséggel. A megállapodás értelmében a magyar ügyészség a büntetőügyekben az uniós igazságügyi együttműködés meglévő eszközeivel támogatja majd az Európai Ügyészség munkáját és az Európai Ügyészség is ezen jogi intézményeket veszi majd igénybe, ha a magyar hatóságokhoz fordul. A megállapodás kitér a bűnügyekben folyatott kooperáció mikéntjére és az intézmények közötti stratégiai lépések összehangolására.

Az egykori DNA-főügyész március 26-án Luxembourgban írta alá az együttműködési megállapodást, míg a magyar főügyész április 6-án Budapesten. Kövesi szerdán levelet írt Didier Reynders igazságügyi és Johannes Hahn költségvetési európai biztosoknak, melyben azt javasolja, hogy június elsejétől kezdhesse meg az általa vezetett intézmény a nyomozati munkát.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ildikó99
2021. április 10. 16:20
Ausztriába a sparba láttam a Pet palackot lecserélték 1 literes üvegre
llnnhegyi
2021. április 10. 14:22
Börtön jár Gyurcsany Ferencnek.
zakar zoltán béla
2021. április 10. 12:46
Két, rács mögé való!!!
fatman
2021. április 10. 11:10
Jön az új jogállami vizsgálat, úgyhogy jól jön egy piros pont... Mindegy, amíg kézben tartjuk az irányítást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!