Orbán Jakabnak: Önök lebeszélik az embereket az oltás felvételéről, és akik emiatt meghalnak, azokért Önök viselik a felelősséget

2021. április 26. 12:24

„Férfi-e ön egyáltalán?” – kérdezte a Jobbik elnöke a kormányfőt az azonnali kérdések órájában, majd felmutatott Orbánnak egy piros lapot.

2021. április 26. 12:24
null

Az Országgyűlés ötnapos üléssel folytatja munkáját a következő két hétben. A képviselők ez idő alatt összesen 36 javaslatról dönthetnek és 26 általános vitát bonyolíthatnak le – adott előzetes tájékoztatást az MTI.

A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés hétfőn 13 órakor három, a közelmúltban elhunyt képviselőre: Serfőző Andrásra (MSZP), Hajdú Zoltánra (SZDSZ) és Lusztig Péterre (MSZP) emlékezéssel kezdődik. A napirend előtti felszólalásokat követően az interpellációk másfél órában, az azonnali kérdések és válaszok hatvan percben hangozhatnak el – közölte a hétfői ülés menetrendjét a távirati iroda.

Az azonnali kérdések óráját Jakab Péter kezdte.

„Miniszterelnök úr, férfi-e ön egyáltalán?” – kezdte a Jobbik elnöke, mire Latorcai János levezető elnök leállította, és megkérte, hogy mellőzze a személyes sértéseket.

Jakab felrótta Orbán Viktornak, hogy a Kossuth Rádióban kitért a magyar labdarúgó-válogatott ügyeire: „Még egy ilyen gyáva embert nem látott, férfi talán vagy egy gyerek, aki nem vállalja a felelősséget a tetteiért?” – fogalmazott felszólalásában a miniszterelnöknek címezve a Jobbik elnöke. Majd azzal folytatta a Jobbik elnöke, hogy itt lenne az ideje, hogy Orbán Viktor vállalja a felelősséget a koronavírusban elhunytak miatt. Majd Jakab azzal folytatta, hogy Orbán Viktor a Kossuth rádióban a labdarúgó-válogatottról beszélt, megjegyezte, hogy lehet, jobban járna az ország, ha a miniszterelnök szövetségi kapitány lenne, végül azt kérdezte Orbántól, vállalja-e a felelősséget vagy másra mutogat?

Orbán viszontválaszában ismertette a mai koronavírus-számokat.

„A halál az komoly dolog, mindenki aki meghal, az valakinek a rokona. Ha halálról van szó, akkor kellő komolysággal kell beszélni, de a Jobbik frakcióvezetője nyegle és faragatlan módon beszél a halottakról. Mi a halottainknak megadjuk a végtisztességet, és a hozzátartozókat segítjük. Az országot pedig újraindítjuk, mert az ország élni akar” – mondta a kormányfő. 

Viszontválaszában Jakab Péter újra megkérdezte a miniszterelnököt, vállalja-e a felelősséget. „Ön megbukott, hogy mondjam, hogy megértse?”,

majd felmutatott egy piros lapot Orbán Viktornak.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a halálozások számát és arányát tekintve az uniós adatszolgáltatást érdemes elolvasni. Teljesen nyilvánosak az uniós adatok: az unióban a középmezőnyben vagyunk a halálozást tekintve. Önök igazságtalanul támadják a magyar egészségügyet, mivel a baloldal állításaival szemben a magyar egészségügy képes ellátni a betegeket – mondta a kormányfő. „Önök oltásellenesek, és ez az igazi veszély, mivel lebeszélik az embereket az oltás felvételéről, és akik emiatt meghalnak, azokért Önök viselik a felelősséget” – tette hozzá. 

Orbán Viktor Vadai Ágnesnek (DK) azt mondta, hogy a válság kezdete óta minden napot azzal töltöttek, hogy a magyar emberek életét megmentsék. Minden gondolatunkat és percünket ez kötötte le. Magyarország ezzel a feladattal jól birkózott meg, mivel az unióban a másodikak vagyunk. „Ezzel párhuzamosan Önök folyamatosan gátolták a védekezést kamuhírekkel, álvideókkal, és oltásellenességgel. Elismeréssel tartozunk az egészségügyben dolgozókkal, és nem vádaskodással” – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy minden erőnket megfeszítve azon dolgozunk, hogy legyen elegendő vakcina, és azt a megfelelő helyre eljutassuk. „Háborús időket leszámítva nem kell egy országnak egy ilyen logisztikai műveletet végeznie. A halál és fertőzés ellen csak az oltás a megoldás. Önök oltásellenesek, miközben az egyik képviselőjük aláírta az orosz vakcina elleni petíciót, majd pedig beoltotta magát az orosz vakcinával. Ez sokat elmond Önökről” – válaszolta Szabó Tímeának a miniszterelnök, miután a Párbeszéd politikusa ismét a halálozási adatokkal összefüggésben tett fel kérdéseket.

A jobbikos Steinmetz Ádám a magyar U21-es válogatott márciusi Eb-szereplését hozta fel példának, és a sportfinanszírozást kritizálta.

„Egyetlen sportág esetében sem visel felelősséget egyetlen parlamenti képviselő és miniszter sem - tette hozzá. A sportági szakszövetségek viselik a felelősséget” – mondta a kormányfő. „Az olimpia után mindegyik sportági szakszövetséggel leülünk, és értékeljük az eredményeket, és annak függvényében kötünk új megállapodásokat” – mondta Orbán Viktor.

 

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 542 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geyza1947
2021. április 27. 09:09
Az, hogy a fidesz és Orbán is azzal kampányolnak, hogy az ellenzék lebeszéli az embereket az oltásrol, bizony egy ordas hazúgság. Ha lenne annyi esze az ellenzéknek és indítanának maguk ellen egy pert a bíróságon, hogy oltás ellenesek, símán megállapítaná a bíróság, hogy ez nem igaz és akkor annyi a kampányuknak ! Csakhogy az ellenzék sohasem tudja, hogy miként kell kezelni a fidesz hazúgságait és ez elég nagy baj.
Vallasz Vilmos
2021. április 27. 07:04
Vedettseggel nem rendelkező embereknek védettséget igazoló okmányt kiállítani, Indiabol gépeket beengedni az országba és ezzel párhuzamosan nyitni, na ez az ami valóban bűncselekmény. A gaci és csapata lelkén már így is töménytelen életvesztes szárad. Beadtak 4 millió oltást, de ebből hányan védettek és meddig? Mire mindenkit végig oltanak, kezdhetik elölről? Ez az igazi üzlet. Hányan haltak meg tényleg az oltás miatt? Hogy van az, hogy Covid miatti áldozatok fontosak, az oltás miattiak pedig bevallalhato áldozatok?
Belakiss
2021. április 27. 05:08
Nagyon megszeppent és vérszegény volt Orbán válasza.
Szerintem
2021. április 26. 23:03
Komolyan gondolom, hogy nemhogy a választójogot, de érdemes lenne egy ilyen fórumos regisztrációt is egy egyszerű IQ teszthez kötni. Mert az már nagyon súlyos, ha valakik óvodás szintű logikai összefüggéseket se képesek felismerni. Akinek inge, vegye magára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!