Önkormányzati társasházakat sarcol Újpest baloldali vezetése

2021. április 26. 13:35

A lakások bérlői nem tudnak védekezni a vagyonkezelő döntése ellen.

2021. április 26. 13:35
null

Az Újpesti Vagyonkezelő (UV) Zrt. levélben tájékoztatta az önkormányzat százszázalékos tulajdonában lévő társasházak lakóit, hogy a járvány idején díjemelésre számíthatnak: a 2021. áprilisi számlában már a 2021. évre érvényes új közös költségek, illetve külön szolgáltatási díjak is megjelennek – áll a levélben, amelyet Veréb László (Momentum), az UV Zrt. vezérigazgató-helyettese írt alá, és amelyről a Magyar Nemzet számolt be.

A díjemelés magyarázataként a szolgáltató azt írja hogy a járvány kedvezőtlenül hatott a vagyonkezelő pénzügyi helyzetére, ezért „kénytelenek betervezni” a plusz kiadásokat a bérlők közös költségébe és különszolgálati díjába.

Amellett, hogy a vagyonkezelő szerint a társasházak elöregedett állapota miatt jelentősen emelkedtek a karbantartási költségek és a gépészeti rendszerek cseréje is időszerű, azt is leszögezik, hogy az építőiparban bekövetkezett drasztikus drágulás a fejlesztések költségeire is hatással van. A levél arról is beszámol, hogy a társasház biztosítását is úgymond aktualizálták, amely által az értékkövetés és fedezetbővítés a díjak további emelkedését vonja maga után.

A lap megkereste Bartók Bélát, a Fidesz újpesti szervezetének elnökét, aki azt mondta: a vagyonkezelő magyarázata azért érdekes, mert az UV Zrt. 2019-ben négyszázmillió forintos nyereséget könyvelhetett el, a 2020-as évre pedig hasonló mértékű nyereséggel számolhatnak.

Címlapképen: Déri Tibor, Újpest momentumos polgármestere. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magicus
2021. április 26. 17:05
Kell egy saját ház! Öregapám már megmondta,hogy a földet nem tudják kihúzni a lábad alól. Milyen igaza volt.
fogas paduc
2021. április 26. 16:04
Fizessenek a gazdagok! Hogy ki a gazdag, azt majd én mondom meg!
Krupp Skya
2021. április 26. 15:39
Újpest mindig is kommunista kerület volt basszák meg akik megválasztották a kommunistákat, megérdemlik.
123321
2021. április 26. 15:19
most sajnálnom kéne az újpesti prolikat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!