A magyar és szlovák külügyminiszter szerint virágzanak a két ország kapcsolatai

2021. április 29. 15:40

Szijjártó Péter szerint soha nem volt ilyen jó a Magyarország és Szlovákia közötti kapcsolat.

2021. április 29. 15:40
null

Magyarország és Szlovákia között soha nem volt ilyen jó a kapcsolat, mint most – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Győr-Moson-Sopron megyei Gönyűn, ahol Igor Matovic szlovák miniszterelnök-helyettessel és pénzügyminiszterrel átadták a Duna felett átívelő, két országot összekötő távvezetéket.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a jó szomszédi viszony kifejezést már szó szerint érthetjük a két ország között, mert nem azzal foglalkozunk, ami szétválaszt, hanem azzal, ami összeköt.

Hangsúlyozta, hogy a Gönyű és Bős (Gabcíkovo) közötti, másfél kilométeres, valamint a Sajóivánka és Rimaszombat (Rimavská Sobota) közötti, 23 kilométeres távvezetékekkel két ponton kötötte össze a két ország a távvezetékét. Kitért arra is, hogy tavaly a két ország közötti kereskedelmi forgalom meghaladta a tízmilliárd eurót, Szlovákia a harmadik legfontosabb kereskedelmi partnere Magyarországnak, és a hazai tőke harmadik legfontosabb országa Szlovákia.

Fotó: Szijjártó Péter, Facebook

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Crusader
2021. május 01. 10:51
Magyarország és a Felvidék jóban van egymással. Ez jó hír.
Highlander07
2021. április 29. 18:33
Mi a helyzet az állampolgársági törvénnyel, tudjátok azzal, amelyik minimum 5 évet szab meg ottlakásként az adott országban, amelyiknek az állampolgárságát felveszed, ami direkt csak a magyarokkal bszik ki? Erről nem volt szó, idióták???
Pipas 3
2021. április 29. 17:35
Gratulálok a kiváló békére tőrekvő de nem megalkuvó, egyenes gerincü külpolitikához!!!! Csak így tovább: Péter!!!
Valandil
2021. április 29. 16:28
Ha gonosz lennék, megkérdezném, hogy melyik az a másik ország. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!