Tizenkét éve bukott meg Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként

2021. április 14. 20:58

„Számos gaztett, gonoszság és hamisság szárad a lelkén azóta is, ezért most sokkal nagyobb tapsot kapna, ha végleg eltűnne a közéletből” – jegyezte meg közösségi oldalán Kocsis Máté.

2021. április 14. 20:58
null

„Ma 12 éve bukott bele Gyurcsány Ferenc a hazug és véres kormányzásába, és így távozott a miniszterelnöki székből. Számos gaztett, gonoszság és hamisság szárad a lelkén azóta is, ezért most sokkal nagyobb tapsot kapna, ha végleg eltűnne a közéletből. Ha nincs Gyurcsány, nincs gyurcsányozás” – írta ki a Facebookra szerdán este kocsis Máté annak alkalmából, hogy 12 évvel ezelőtt ezen a napon mondott le Gyurcsány Ferenc a miniszterelnöki posztról, adva át helyét Bajnai Gordonnak. 

Az MSZP legutolsó miniszterelnöke a rendszerváltás utáni időszak legnépszerűtlenebb politikusaként távozott.

Lemondása után tragikomikus miniszterelnök-casting indult az MSZP-ben. melyből Bajnai Gordon jött ki győztesként. Gyurcsány már távozási beszédében közölte, hogy „továbbra is küzdeni fog”. A Demokratikus Koalíció elnökeként ma is vezető szerepe van az ellenzéki összefogásban, így közvetlen hatással van a közelgő 2022-es választások alakulására. Az MSZP 2009. márciusi kongresszusa előtt közölt Medián-felmérés szerint 91 százalékra emelkedett az országban a borúlátó polgárok aránya, és

csupán 6 százalék gondoltra úgy, hogy jó irányba tart az ország Gyurcsány Ferenc vezetésével.

Az MSZP támogatottsága 16, a Fideszé 66% volt a biztos szavazók között 12 évvel ezelőtt, s végül ez vezetett a magyar történelem legnépszerűtlenebb miniszterelnökének távozásához, aki azonban 2022-re újra az ellenzék informális vezetője lett. 

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2021. április 15. 15:20
Gyurcsány Ferenc picit olyan mint az "anyósvicc"... szóval: ... egy férfi az erkélyen üti veri és lökdös kifele az erkélyről egy nőt... Lentről az utcáról a tömeg nézi... és mondják: NÉZD! AZ A MOCSOK PASI A FELESÉGÉT LE AKARJA DOBNI AZ EMELETRŐL!... Ahogy a férfi meghallja miket mondanak lent... egyből leszól... "NEM A FELESÉGE HANEM AZ ANYÓSOM"... -Erre a tömeg gy emberként: "NÉZD! A VÉNY SZIPIRTYÓ HOGY KAPASZKODIK"... Szóvak Feri is így "kapaszkodik"...
Pierre
2021. április 15. 07:19
orban nem engedte, hogy eltunjon. Szuksege van ra az egybites posztkommunista rendszerenek. Az ellenzeki elovalasztason is ott fognak tolongani a fidesz kutyai utasitasra, hogy gyurcsanynere szavazzanak.
Krupp Skya
2021. április 15. 06:15
Gyurcsány Ferenc már akkor megbukott emberként is és miniszterelnökként is, amikor 1986-ban feljelentette az apját az ÁVH-nál, hogy forradalmat mond az ellenforradalomra. Hát ember az ilyen, meg akik erre az "emberre" szavaznak? Nincs is több kérdésem. Kifogyott a kérdőjelem.
bagira
2021. április 15. 05:29
A vörös polip. https://www.youtube.com/watch?v=hNsij4tvKtM
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!