Így számolná fel az önkényuralmat az MSZP – íme, a szocialisták előválasztási programja!

2021. április 10. 11:44

A programban dupla családi pótlék, határon túli képviselők a parlamentben, bérlakásprogram és a KLIK eltörlése is szerepel.

2021. április 10. 11:44
null

A Magyar Szocialista Párt „széles körű szakértői hátterére alapozva, és kormányzati tapasztalatainak figyelembe vételével” elkészítette és a honlapján nyilvánosságra hozta előválasztási programját, Kormányváltást! Korszakváltást! – Szabad, igazságos, szolidáris Magyarországot! címmel.  

Az MSZP szerint 2022-ben többre lesz szükség, mint kormányváltásra, szerintük korszakváltás kell, „mert az önkényuralom felszámolásán túl létre kell hoznunk egy demokratikus, igazságos, szociálisan érzékeny, környezet- és klímatudatos, összetartó Magyarországot.”

Mint írják,

mostanra megteremtették a teljes körű ellenzéki együttműködés technikai feltételeit:

eldöntötték, hogy a demokrata választási szövetség pártjai közös listán, közös programmal, közös jelöltekkel és közös miniszterelnök-jelölttel készülnek a Fidesz leváltására. „Mert hisszük, hogy a jelenlegi hatalom választások útján még leváltható: a 2019-es önkormányzati választáson a Fidesz legyőzhetetlenségének mítosza össze is omlott” – magyarázza a párt.

 

 

A Magyar Szocialista Párt közleményéből kiderül, hogy a szocialisták küldetése az együttműködésen belül az,

hogy képviseljék a humanizált gazdaság, az igazságosabb elosztás szociáldemokrata programját.

Néhány hónap múlva előválasztásokat tartunk, ahol eldönthetjük, hogyan formáljuk normális országgá közös hazánkat” – mondja Tóth Bertalan. „Kidolgoztunk egy tervet, amivel egy igazságos, esélyteremtő államot hozhatunk létre!

A párt olyan országot szeretne, „ahol a kormánytól független az igazságszolgáltatás, szabad a sajtó, nem vegzálják a civileket, békén hagyják és segítik a művészeket, tudósokat.”  Kitérnek arra is, hogy olyan országban szeretnének élni, ahol „nemcsak a tehetősek számára adott az érvényesülés lehetősége, hanem mindenkinek esélye van a boldogulásra.” Valamint egyenlő esélyeket akarnak az oktatásban és a gyógyulásban, európai szintű béreket, megélhetést biztosító nyugdíjakat. „És igazságot a közös terhek viselésében.

 áll a programban.

A párt a határon túli magyarok ügyére is kitér

Videójában a párt kijelenti, elismerik a határon túli magyarok választójogát, ám a gyakorlatban ezt úgy képzelik, hogy az elcsatolt területek maguknak válasszanak képviselőt a magyar parlamentbe.

A KLIK megszüntetése

A párt eltörölné a KLIK-et, és újra 18 évre emelné a tankötelezettséget, továbbá „a privatizált egyetemek újra köztulajdonba kerülnének” – mondja Hiller István, majd hozzá teszi a jól ismert jelszót: Szabad ország, szabad egyetem!

Egyenlő munkáért egyenlő bért

Gurmai Zita véget vetne a nők hátrányos megkülönböztetésének a munkaerőpiacon. Megélhetési minimumot vezetne be, megduplázná a családi pótlékot, az anyasági támogatást radikálisan megemelné és csökkentené a lakhatási válságot

Bérlakások

A párt ígéretei közt szerepel még, hogy széles körű bérlakásprogramot indítana, és a pályakezdőknek otthonteremtési támogatást adna.

(MTI-OS)

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Saksafar
2021. április 11. 14:33
"Olyan országot, ahol nem lehet gyarmatosítani a Balatont, nem lehet eljátszani gyermekeink jövőjét" Képesek ilyeneket mondani annak a gyurcsánynak a vezetésével, aki valóban el akarta kotyavetyélni a Velencei tó egyik partszakaszát, egy szabolcsi almásért cserébe, mert oda minden áron izraeli kaszinóvárost kellett volna építeni. Nem mellesleg egy vízi sport klub területéről volt szó. Remélem a balos szavazók is emlékeznek még ferike bájos húzásaira?
Akitlosz
2021. április 11. 14:22
"európai szintű béreket" Mit tett ezért az MSZP 12 év kormányzás alatt? Éppen a bérek elinflálásán dolgozott, hogy semmissé tegye például a minimálbéremelés hatását. Lásd 2003.
Akitlosz
2021. április 11. 14:19
Mert 2018-ban az MSZP meg a többi hasonló szerint mire volt szükség? Azóta mi változott?
elfújta az ellenszél
2021. április 11. 12:32
''A párt olyan országot szeretne, ahol a kormánytól független az igazságszolgáltatás, szabad a sajtó, '' Volt pár évtizedük hogy megmutassák, hogyan műdik ez az ő értelmezésükben. Kösz, nem kérünk még egyszer belőle
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!