Juszt László montenegrói párhuzamot von a kínai egyetem ügyében

2021. április 19. 10:14

A műsorvezető szerint ő már nem lesz a kínai birodalomhoz tartozó ország lakosa, de a fiatalok lehetnek.

2021. április 19. 10:14
null

Juszt László erőteljes példát talált álláspontja ábrázolására a világ egyik legjobb, Budapestre költöző egyetemének ügyében:

„Akik – velem együtt – a kínai vasútvonal építéséről a kezdetektől fogva azt mondják, hogy ez az ország tökéletes tönkretétele, kirablása, azok nem tévedtek. Erre itt van a földrajzilag is közeli példa. Montenegro hasonló szerződést kötött Kínával egy autópálya építésre. Gigantikus pénz, gigantikus beruházás, gigantikus lopás. (Ismerős?) Az építkezés közben meg elfogyott a hitel. Ott áll a félig kész autópálya, amit Montenegro soha nem fog tudni befejezni, illetve visszafizetni. Így a kínaiak közölték, akkor ez az övék.”

Juszt László azt sugallja, Magyarország az afrikai országok szintjén áll

Az újságíró ezt követően afrikai országokhoz hasonlítja Magyarországot: „Hogy érthető legyen, ez lényegében egy jelzálog szerződés, amit – mint oly sok magyar család is kötött lakásvásárlásra – nem tud visszafizetni. Tehát minden a banké. Ez esetben a bank – Kína. Montenegro az Unióhoz fordult, de úgy tűnik, ott nincsen nagy szándék arra, hogy kifizessék helyettük a hitelt. Ugyanígy járt Kínával egy sor afrikai ország.”

Juszt Lászlóban komoly aggodalmak gyülemlettek fel: „Akkor most nézzük a Belgrád-Budapest vasútvonal szerződését. Azaz néznénk, de ezt Orbán – évtizedekre – titkosította. Vagy nézzük a kínai egyetem szerződését! De azt sem nézhetjük. Csak annyit tudunk az innovációs minisztertől, hogy »ugyanolyan, mint a vasútvonal szerződése«. És ez nagyon komoly aggodalomra ad okot. Félre értés ne essék. Nem nekem. Közel a hetvenhez én már nem leszek egy a kínai birodalomhoz tartozó ország lakosa. De annak a nagyon sok ifjúnak, akik hagyják tobzódni a Kárpát-medence Géniuszát még keserves életük lehet…”

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mars-lakó
2021. április 19. 18:47
Juszt is kéne egy kis lusztráció a magyar közéletbe, kitakarítani a közéletből a férgesét a magánéletébe...
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. április 19. 17:47
Lacika, Lacika! Sokkal jobb példa az M5 autópálya. #balfax
Zagaratad
2021. április 19. 15:18
Tapasztalat hogy ami ellen a libsik hisztiznek az jó az országnak!
Pipas 3
2021. április 19. 14:54
Szebb lett volna ha a párhuzamot a kommunista K... anyjával és rákosi tanaival teszi ez a hitvány bolsevik tetü!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!