Ambrózy kihívta egy versenyre Jakabot: melyikük szerez hamarabb izraeli útlevelet?

2021. április 03. 12:30

A Pesti Srácok újságírójának a „jákobozás” miatt kellett távoznia a Hír TV műsorából, az antiszemitimzus vádjára most egy kihívással reagált, mindezt a Jobbik jelenlegi elnökének címezve.

2021. április 03. 12:30
null

A Pesti Srácok újságírójának és a Jobbik jelenlegi elnökének konfliktusa még 2019 elejéig nyúlik vissza, amikor Ambrózynak távoznia kellett – Vésey-Kovács Lászlóval és Megadja Gáborral, a műsor mostani szereplőivel egyetemben – az Echo TV Keménymag című műsorából, mert „jákobozták” Jakab Pétert, amiért antiszemitizmussal vádolták meg őket.

Egy évvel később Jakab a Jobbik elnöke lett, majd tavaly év végén bevitte a pártot az ellenzéki összefogásba, ezzel együtt pedig rendre elhárítja a Jobbik szélsőjobboldali múltjával kapcsolatos kérdéseket.

Az Azonnalinak például március elején úgy fogalmazott, hogy „a Jobbik soha nem volt szélsőjobboldali párt, csak megtűrt vállalhatatlan, szélsőjobboldali személyeket.” Pár nappal később Juszt László műsorában is megerősítette a fentieket, majd kiosztotta az őt bíráló Ronald Laudert, a Zsidó Világszövetség elnökét, aki szerint „bár néhány jobbikos politikus bocsánatot kért korábbi kijelentései miatt, a párt, múltját megtagadva, nem képes megújulni”. Példaként felhozta a borsodi időközi választást, ahol „annak ellenére, hogy a Jobbik szövetségre lépett a baloldali pártokkal, egyik közös jelöltjük egy Borsod-Abaúj-­Zemplén megyei időközi választáson »Judapestnek« nevezte Budapestet, és az országba látogató zsidó »idegenek« nagy száma miatt panaszkodott”. Lauder visszaidézi azt is, hogy a mélyen tisztelt rabbijaik sírját látogató haszid zsidó turistákra célzott Bíró, „amikor azt írta: »A kutyám majd megveszik, amikor a 'tetűcsúszdások' elmennek a ház előtt.«”

Jakab azt válaszolta Laudernek:

A Jobbik és az antiszemitizmus kapcsolata a pénteki Elszabadult Hajóágyú című műsorban is szóba került.

„Egy olyan párt elnökével szemben követtél el antiszemita beszédet, akik annak idején kitettek egy embert, mert kiderült, hogy zsidó, aminek az elnöke azt mondta, hogy ha kiderülne róla, hogy zsidó, akkor lemondana” – idézte fel a két évvel ezelőtti eseményeket Megadja Gábor Ambrózynak. Mindez a Tóta W.-ügy kapcsán került szóba: a hvg-s újságíró elítélésével ugyanis a műsor szereplői sem értettek egyet, de megjegyezték, hogy a 400 ezres sérelemdíj és a cikk bizonyos részeinek korrigálása nagyon messze van a cancel culture-tól, amely ma a nyugati világban a teljes száműzetést jelenti.

„Miért lenne zsidó a Jakab? Mert azt mondta? Aha, és még sosem hazudott!” – tért vissza a Jobbik elnökére Ambrózy, majd mikor megkérték, hogy hanyagolja a témát, egy versenyre is kihívta a Jobbik elnökét.

„Egy versenyre kihívom: ki szerez hamarabb izraeli útlevelet?” – mondta az újságíró, majd megerősítette, hogy él a felhívás, és hozzátette: ha Jakab vállalja a kihívást, elmehetnek izraeli útlevelet szerezni.

A kapcsolódó videót ide kattintva tekintheti meg (az említett jelenet a 25. perctől látható).

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. április 06. 08:44
és az győz akinek elébb végzik el a metélést!
Antoine
2021. április 04. 18:55
Jakab Péter tette ki őket a Hír tv-ből?
Türelem
2021. április 04. 16:11
Áron! Szuper vagy. Aki embernek, zsidónak Magyarországon alkalmatlan, az Izraelben is az. Te mindkét helyen otthon vagy, úgy érzem, hogy magam is, ki kell vetnünk magunk közül a selejtet.
Szedlacsek
2021. április 04. 16:06
Megmozgatta a felvetés a kultúr antiszemitákat... Ambrózyt régóta nézem és kedvelem. Parizeres bucigyurit, mióta vigéckedik. Ha lyákob zsidó - aszemita vagyok. Ha Ambrózy nem zsidó - szomorú. A két embert nem a Szuezi-csatorna választja el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!