Hollik: A baloldalon kívül mindenki elismeri Magyarországon a vakcinák hatékonyságát

2021. április 18. 07:59

Ezeket a vakcinákat már a világ tucatnyi országában használják, valamint a magyar gyógyszerfelügyelet is engedélyezte ezeket – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója.

2021. április 18. 07:59
null

Az oltások kapcsán nincsen Magyarországon társadalmi vita, tehát a vakcinák biztonságosságát és hatékonyságát a Gyurcsány Ferenc vezette baloldalon kívül senki nem kérdőjelezi meg – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Hollik István nagyon szomorúnak nevezte, hogy a baloldal csak azért, mert jobban akarja a kormány sikertelenségét, mint a járvány elleni védekezés sikerét, az oltások hatékonyságát is politikai témává tette, hogy elbizonytalanítsa az embereket. Hozzátette, „a mi szerencsétlenségünk”, hogy ilyenre még külföldön sincs példa. A politikus szerint a baloldal már két-három hónapja különböző módszerekkel próbálja elbizonytalanítani az embereket az oltások kapcsán.

Felhívta a figyelmet, hogy Dobrev Klára DK-s európai parlamenti képviselő, Gyurcsány Ferenc felesége nemrégiben az ATV-ben úgy nyilatkozott, hogy még senki nem mondta azt, hogy a keleti vakcinák hatékonyak és biztonságosak. Hollik István szerint ugyanakkor

ezeket a vakcinákat már a világ tucatnyi országában használják, és több tízmillió embert oltottak be velük,

valamint a magyar gyógyszerfelügyelet is engedélyezte ezeket.

A kommunikációs igazgató szerint azt a következtetést kell levonni, hogy „a baloldal azt gondolja: ha támadja a védekezést és elhúzódik a védekezés, rossz lesz az országnak, akkor jó lesz nekik”. Hozzátette, hogy a „baloldal hatalomvágya felülír mindent, most, a járvány elleni védekezésben még az emberi élet védelmének örök parancsát is”. Kijelentette, ezzel a baloldal éppen a saját szavazóit – vagyis azokat, akik hisznek nekik – veszélyezteti a leginkább.

Kitért arra, hogy ezzel párhuzamosan

a nagy gyógyszergyártó vállalatok egymás elleni küzdelme is befolyással van Magyarországra.

Ez a küzdelem a politikus szerint különböző cikkekben ölt testet, és ezek a cikkek szintén elbizonytalaníthatnak az egyik vagy a másik vakcinában. Hozzátette, hogy a magyar baloldali média pedig azokat a cikkeket „szemezgeti ki”, amelyek a keleti vakcinákat támadják.

Hollik István arra kérte az embereket, hogy hallgassanak a „tudomány szakembereire”, és ne higgyenek a „baloldal oltásellenességének”, hiszen az oltás jelenti a megoldást, csak azzal lehet legyőzni a vírust. Felhívta a figyelmet, hogy mindenkinek regisztrálnia kell az oltásért, és azt javasolta, ha valamilyen oltóanyagot felkínálnak valakinek, akkor azt fogadja el.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Vajda János

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VakzKommondor
2021. április 18. 15:32
Minek ezt a szar dumát nyomni? Hányan haltak ma meg kopasz meleg barátom?
Pelso j.
2021. április 18. 13:35
A vakcinák hatékonyságát senki sem ismeri még. Majd a következő hónapokban, esetleg hullámok során lesz erről tapasztalati érték. Az embereknek a valóságra van szüksége ez ügyben is, nem pedig a hollikfélék hablatyára.
kovtib
2021. április 18. 12:32
Hogy miért nagy a bizonytalanság és a bizalom hiánya egyes oltóanyagokkal kapcsolatban? Egy személyes példa: Anyukámat felhívta a háziorvosa, még több héttel ezelőtt. Kínai vakcinát ajánlott fel. A háziorvosa biztatta az elfogadásra, arra hivatkozott, hogy azt csak "Gyurcsányék találták ki" (felettébb érdekes, hogy a háziorvos egy rövid beszélgetésben Gyucsányozik, biztos sokat nézi a köztévét), hogy gond lehet vele. A mi támogatásunkkal anyukám elfogadta a kínai vakcinát. Szépen rendben meg is kapta mindkét oltást. Semmilyen mellékhatás nem jelentkezett egyik oltás után sem. A karja kicsit fájt, de ez természetes. Most csütörtökön volt három hete (21 nap), hogy megkapta a második oltást is, tehát meghallgatva minden hozzáértő nyilatkozatát érdemes antitest tesztet végeztetni. Csütörtökön el is ment a megfelelő laborba ahol vérvizsgálattal (nem gyors teszt) a ma ismert legjobb eljárással mutatják ki a védetséget igazoló antitestek jelenlétést. Másnapra meg is jött az eredmény. Letaglózó. Gyakorlatilag kimutathatatlan az antitest jelenléte a szervezetben. Elolvasok minden ezzel kapcsolatos hírt, így megtudom (és ezt most már kutatások is bizonyítják), hogy a 65 év felettiek között jelentős számban nem jelennek meg az antitestek, de "talán" a sejetes immunitás megvéd a komolyabb betegségtől. Na most akkor kérdem én, ki nyugtatja meg a 78 éves anyukámat és a családot? Ezzel nem csökkent, hanem nőtt a bizonytalanságunk. Az ismerősei között több kortársa visszautasította a kínai vakcinát, mondanom sem kell, hogy vele nagyjából egyidőben beoltották Pfizerrel. A Pfizernél nem is kel semmit vizsgálni, minden kutatás pozitív eredményt mutat. Én is azzal vagyok beoltva, sőt a család többi tagja sem kínai vakcinát kapott, eszem ágában sem áll teszteltetni magam, mert abban megbízok. Milyen borzasztó, hogy a család legidősebb tagja, jó államporgánként egyből elfogadta a neki szánt vakcinát és kiderült, hogy az ő korosztályában azért ezzel lehetnek gondok. Na akkor ki az oltásellenes, mitől van a bizonytalanság? Gyurcsányék, ha már itt szeretnek Gyurcsányozni csak felerősítenek egy valós, létező problémát. Várom, hogy azoknak akinek nem alakul ki a megfelelő védetsége a kínai vakcina után, ők sajnos idős emeberek (kb eddig 500 000 fő, pont őket oltották ezzel), mikor kapnak megnyugtató választ és nem feltételezést, illetve vizsgálják-e azt, hogy esetleg kell e harmadik oltás? Nem gondolom, hogy anyukám esete egyedi, csak sokan nincsenek ennek tudatában. Még véletlenül sem fideszeznék, de ezeket a félelmeket el kellene oszlatni és nem oltásellenességről beszélni, mert a bizonytalanság ha akarjuk ha nem, megvan az emberekben. Várom a segítő, konstruktív hozzászólásokat, de leginkább az illetékesek ezirányú tájékoztatását és esetleges intézkedéseit. (A politizálás helyett.)
egynick
2021. április 18. 11:53
Napi mantra az amúgy nemlétező baloldalról, Hollik színvonalon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!