Gyurcsány: Megtévesztő hívásokkal, a nevemben keresik az embereket

2021. április 27. 08:27

„Ha valóban én telefonálnék, akkor inkább megpróbálnám meggyőzni az embereket arról, hogy oltassák be magukat” – írta a DK elnöke.

2021. április 27. 08:27
null

Gyurcsány Ferenc arról írt a Facebook-oldalán, hogy országszerte megtévesztő hívásokkal, a nevében keresik az embereket, s a DK elnöke azt gyanítja, a Fidesz megbízásából. „Azt mondják nekik, hogy ne oltassák be magukat. Ha valóban én telefonálnék, akkor inkább megpróbálnám meggyőzni az embereket arról, hogy oltassák be magukat” – fogalmaz a politikus.

Majd az édesanyjáról ír, aki tavaly hunyt el, és akire sokat gondol mostanában, mert ha most élne, dacára annak, hogy 87 éves lenne, könyörögne neki, hogy oltassa be magát.

„Mert rettentően féltenélek az utolsó percig. És elráncigálnálak valami oltópontra, mert tudnám, akkor vagy biztonságban, ha be vagy oltva” – írja. Majd azon búslakodik Gyurcsány Ferenc, hogy ő már sajnos nem tudja elráncigálni az édesanyját, de sok gyerek és unoka még megteheti ezt, s arra kéri őket, hogy tegyék meg.

„Ne engedjék el egymást! Mentsék meg egymás életét. Én nem tudom felhívni ezzel az üzenettel egész Magyarországot. De kérem, hogy küldjék el mindazoknak, akiknek szükségük lehet egy kis biztatásra” – zárja a bejegyzését a pártelnök.

A DK és a baloldal oltásellenes kampánya

A DK és szövetségesei még ősszel erőteljes kampányba kezdtek a keleti vakcinák ellen. A Gyurcsány-párt először „a szabad vakcinaválasztásért” indított petíciót. „Mi, európai magyarok követeljük, a kormány tegye lehetővé, hogy az emberek eldönthessék, milyen készítményben bíznak meg. A 133 bátor ember pedig nyugodtan adassa be magának az Európai Gyógyszerügynökség által nem engedélyezett, ellenőrizetlen kínai vakcinát, ha annyira bíznak benne” – jelentette ki politikusuk, Arató GergelyFelhívásukban akkor az állt, hogy „a magyar kormány láthatóan eldöntötte, hogy az Európai Gyógyszerügynökség által ellenőrizetlen, engedély nélküli, bizonytalan hatékonyságú, kivizsgálatlan, ismeretlen tartalmú és működésű kínai vakcinával akar tömegesen oltani Magyarországon.” A petícióban azt írták: „vérlázító, hogy miután a kínai vakcinát sem a magyar hatóságok, sem az Európai Unió nem engedélyezte, Orbánék azt egy rendelettel akarják ráerőltetni a magyarokra! A kínai vakcinát be kell tiltani. Írd alá a petíciónkat.”

Ahogy mi is megírtuk, januárban már vizsgálóbizottságot akart a DK a kínai vakcina ellen. A DK egészségpolitikusa, Komáromi Zoltán pedig arról beszélt, hogy ő vitatkozik azzal, hogy bármelyik vakcina jobb, mint a vírus, az orosz vakcina magyarországi tesztelését pedig emberkísérletnek nevezte. 

Az oltásellenes kampányhoz a Momentum is csatlakozott „Ahogy a kínai vakcina esetében, úgy valószínűleg most is »odaszólt« azért a miniszterelnök, hogy érdemes lenne minél előbb engedélyezni a magyarországi felhasználást.” – posztolta Fekete-Győr András pártelnök, aki szerint Orbán Viktor ezzel akar baráti gesztust tenni Putyinnak és ez rombolja a vakcinákba vetett bizalmat.

A Jobbik elnöke, Jakab Péter úgy fogalmazott, hogy „Orbán Viktor mivel akarja oltatni a magyar embereket? A kínai, elavult technikájú, ki tudja milyen eredetű vakcinával”.

De nekiment a keleti vakcináknak az MSZP elnöke, Tóth Bertalan is, aki szerint „egy teljesen vizsgálat nélküli, szakemberek által meg nem erősített hatékonyságú oltóanyagról bejelentik, hogy több millió idős ember beoltására alkalmas”. Eközben kiderült, hogy több baloldali politikus, például Hiesz György gyöngyösi városvezető, valamint László Imre újbudai DK-s polgármester is soron kívül oltatta be magát.

Fotó: MTI/Kiss Viktor

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Frakk a macskák réme
2021. április 28. 11:47
Ezért nem kell részegen telefonálgatni, mert másnap nem bírsz magyarázkodni.
Csubszi
2021. április 28. 10:14
Van pofája még mindig hazudni! Ellenezték azorosz és a kínai vakcinát, ez TÉNY! Akkor miről hadovál? Többezer ellenzéki emberélet szárad a gennyes lelkén a mocsoknak! Már megint!!! Dutyiba vele végre!
Szerintem
2021. április 27. 16:31
Igen, ezek megtévesztő hívások. Félre akarod vezetni az embereket, Fleto.
zakar zoltán béla
2021. április 27. 16:09
ismertem egy remek embert aki a mobilján hívogatta a saját vonalas számát és napi 3-4 órát beszélgetett saját magával nem kellett ápolni ellátta magát...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!