Cölöpöt vert a kínai egyetem ellen Jámbor András

2021. április 11. 10:23

Jámbor András, aki Józsefvárosban indul a baloldali előválasztáson, petíciót indított a Fudan Egyetem építkezése ellen és a Diákváros megvalósítása érdekében.

2021. április 11. 10:23
null

„Nekünk nincs pénzünk óriásplakátokra, nincs mögöttünk egyetlen oligarcha sem, de azt minimumnak gondoltuk, hogy azon a helyen ahol a Diákváros épül majd, legyen egy tábla ami figyelmezteti az arra járókat, hogy a kormány ki akarja dobni a 12000 férőhelyes kollégiumi város tervét, a nyitott zöldterület tervét, és helyette az országot eladósítva tervez gigaegyetemet!” – írta ki Facebook oldalára Jámbor András a Mérce volt főszerkesztője, országgyűlési képviselőjelölt Budapest 6-os számú választókörzetében Józsefvárosban, Ferencvárosban, a József Attila-Lakótelepen, a hatpárti előválasztáson.

Küzdeni fogunk a következő évben, és ha képviselő leszek, ha elérjük a kormányváltást, akkor visszatérünk az eredeti, a lakosság érdekeit szolgáló tervhez! De ehhez a ti segítségetekre is szükségünk van!” – áll a bejegyzésben, mely a jelölt által indított petícióra mutató linket  tartalmaz. 

és a magyar vállalkozásoknak jutó megbízásokra! Nem az országot eladósító hitelre, nem a külföldi tőke feltétlen kiszolgálására, nem a környezetrombolásra, nem a korrupt és veszélyes háttéralkukra és titkos megállapodásokra!” – áll a petíció szövegében, melyben Jámbor András azt követeli a kormánytól, hogy „tájékoztassa a nyilvánosságot, kiemelten az érintett helyi közvéleményt. Milyen tervek alapján, milyen pénzből, milyen cégekkel, milyen beruházást kíván megvalósítani?”

Fotó: Jámbor András, Facebook

Összesen 202 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
comname
2021. április 18. 12:11
Ennyit a fideszről. Lefekeküdtek a kommunistáknak. Mostmár nyíltan. Fideszesként már várjátok h megint jelentéseket kelljen írni? Hol marad a jaj nem szabad eladósodni? Főleg nem kínai kommunistáknak? Vagy hogy állhattok ki emellett? Ilyenkor hol marad a nagy mocskoskommunistázás?
Nyugati Ádám
2021. április 12. 09:35
A kínai Fudan egyetem egy valódi egyetem. A CEU nem egyetem, hanem egy olyan intézmény, amelyben a diplomás kommunistákat, azaz a liberálisokat, az identitás rombolás szakembereit, a három alapvető ösztön, úm. élet, fajfenntartás , területvédelem kiölésének módszertanát oktatókat képzik. Ez az intézmény aláássa a normalitást és könnyen vezérelhető, intellektuális zombikat hoz létre. Mindemellett nagy tisztelője vagyok a keleti kultúráknak. Ezek alapvetően eltérnek az európaitól, de a gondolkodásmódjukból sok elemet kellene átvenni ahhoz, hogy ne maradjunk le tőlük a technikai és a társadalmi fejlődésben. Ezt a tanulási folyamatot lehetne felgyorsítani, ha a tervezett egyetemi projekt megvalósulna. A Fudan egyetem Kínában és az azon kívül élő kínaiak körében az első számú elit egyetemet jelenti. Az, hogy Szingapúrban is működik két, kínai nyelven is oktató, szintén nagyon magas színvonalú egyetem azt mutatja, hogy üzletileg is érdemes ilyen intézményt működtetni. Bár pontos adatok nincsenek, de feltételezhető, hogy Európában – beleértve ebbe az Ural hegységig tartó területet is – valószínűleg 4-6 millió kínai él. Az anyaország ezekkel a nemzetrészekkel is törődik. Ezért telepít egy könnyebben megközelíthető, az európai jellegű életmódhoz is szükséges felsőfokú ismereteket átadó intézményt Magyarországon. Kína viszonyulása a nem kínai kultúrákhoz abszolút toleráns és beilleszkedő. A kínai diaszpórák tagjai is igyekeznek a befogadó ország társadalmi közegéhez igazodni. Ugyanakkor szigorúan megtartják a saját kultúrájuk lényeges elemeit. A kínaiak alapvetően a hierarchikus rendszerekben bíznak. Az tartják megbízhatónak, és a feljebbvalótól való függést természetesnek tekintik. A személyekből álló hálózat működtetést negatívan ítélik meg, obskurus elemnek, veszélyforrásnak ítélik. Azt a rendszert tekintik a legjobbnak, amelyik sokáig stabil. Még a forradalmakat is évtizedekig bonyolítják le. Az információ kezelési rendszerüket is az időbeli elnyújtottság jellemzi. Az adatbegyűjtés aprólékos és legalább annyi ideig tart, amennyi a trend kirajzolódásához szükséges. Mindig számolnak az előre nem látható eseményekkel, ezért mindig készítenek rövidebb távú, átmeneti b terveteket. Kiváló, a társadalom által nagyra becsült stratégáik voltak és vannak. A bonyolultságot ugyan nem kedvelik, de tudják kezelni. Néha egyszerű célokat is így tartanak titokban. Csak remélni merem, hogy lesz olyan magyar fiatal, aki be tud kerülni a FUDAN egyetem rendszerébe. A nyugat és a hazai szekértoló csapata fél egy ilyen intézménytől, féltik tőle a kulturális, tematizációs és narratíva meghatározó hatalmukat. Félnek attól is, hogy a felvételhez szükséges képességfelmérésen nem tudnak majd átmenni.
Csigorin
2021. április 12. 09:21
te sotet jambor, a kinaiak mar akkor fejlett kulturnemzet voltak, mikor a te osod meg Egyiptomban szolgalt...
jégecet
2021. április 12. 08:20
"... És itt nem olyan radikális baloldaliról beszélek, aki egy parlamenti párt sajtóosztályából kitalicskázza a pénzt a saját blogjába, majd a pártszakadáskor átviszi ezt a blogot a posztkommunistából csúcskapitalistává vedlett baloldal mellékhadtestébe. És egészen a mai napig városházi – tehát állami fizetésből – akar a radikális baloldal megjelenítője lenni a közéletben. Most Jámbor Andrásról beszél? Én elmondtam, amit erről akartam, mindenki megfejti magának, hogy kiről beszélek. "
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!