Hamisítás történhetett a BKV busztenderének ügyében

2021. március 06. 18:36

A Tüttő Kata volt élettársához köthető CR-Facilities úgy használta fel a Volvo Austria referenciáit, hogy az nem is neki szólt.

2021. március 06. 18:36
null

Korábban már hírt adtunk arról, hogy a BKV Zrt. a CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt.-t hozta ki a busztender-pályázat nyerteseként, amely döntés már onnan kezdve is furcsa, hogy a CR-Facilitiest 2020. május 11-én azaz egy héttel a pályázati kiírás lezárása előtt alapították. A cég vezérigazgatója egy Tóth Erika nevű vecsési magánszemély, aki most sem kívánt nyilatkozni a HírTV stábjának.

A CR-Facilities többségi tulajdonosa a Leisztinger Tamáshoz köthető Cratis. A vállalkozó egyébként Tüttő Kata- főpolgármester-helyettes volt élettársa, gyermekeinek apja.

Az ügyben újabb fejlemény, hogy az Informátor birtokába jutottak olyan dokumentumok, amelyek alátámasztják, hogy a BKV Zrt. és a CR-Facilities között október végén bérleti szerződés jött létre. Ebből kiderül, hogy a CR-Facilities egy osztrák céget (Volvo Group Austria GmbH) bízott meg alávállalkozóként. Az említett cég adatait pedig fel is felhasználta a közbeszerzési eljárás során a gazdasági és pénzügyi alkalmasság igazolásához, sőt kezesként is megjelölték.

Az Informátorhoz került egyéb dokumentumok viszont arról tanúskodnak, hogy hamisítás történhetett, mert az osztrák cég jogi képviselője december 4-én azt jelezte a BKV felé, hogy semmiféle szerződést nem írtak alá.

Az Informátor elérte Gerald Primest, akinek az aláírása szerepel a CR-Facilities pályázati anyagában. A férfi megerősítette, hogy ő nem írt alá semmit.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2021. március 07. 09:38
Az ATV nem győzi kibeszélni a témát.))))))))))))) Ja, hogy meg sem említik? Egonkának jól elkapták a grabancát a Gyurcsány eset óta.))))))))))))))))) Köpni sem mer, nemhogy nyelni.))))
nyugalom
2021. március 07. 09:38
Mo, a vörös tüttő most vihogjon!
A ráció prófétája
2021. március 07. 09:36
Egyszer egy skorpió érkezett a folyóhoz. Mivel nem tudott úszni, megkérdezte a teknősbékát, nem vinné-e át a túlsó partra. A teknős nem vállalta, azzal indokolva: - A folyó közepén megszúrsz, és meghalok. A skorpió erre azt válaszolta: - Ha te elmerülsz, én is megfulladok, több eszem van annál, minthogy megszúrjalak. A teknőst ez meggyőzte, és elindult úszva a skorpióval a folyóba. Ahogy a közepére értek, a skorpió megszúrta a teknőst. A teknős haldokolva megkérdezte: - Mégis miért tetted? Most mindketten meghalunk! - Mert én ilyen vagyok ilyen az én természetem.
kisgul
2021. március 07. 09:21
Hol vagy lódoktor? Munka van, nem látod?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!