Népszerűbbek a keleti vakcinák az AstraZenecánál

2021. március 22. 07:55

Több mint a magyarok kétharmada tervezi beoltani magát a koronavírus ellen.

2021. március 22. 07:55
null

A Nézőpont Intézet által végzett közvélemény-kutatás szerint 2020 decembere óta megduplázódott azok aránya, akik tervezik magukat beoltani a koronavírus ellen, vagy már be is vannak oltva. Az oltási kedv az idősek és a nagytelepüléseken élők körében a legmagasabb, viszont minden vizsgált csoport esetében ez növekszik.Az oltást már több, mint másfél millióan megkapták Magyarországon.

A vakcinák közül a Pfizer a legnépszerűbb, a magyarok 61 százaléka ezt választaná és 6 százalék csak ezt az oltást fogadná el. A legkevésbé népszerűbb oltóanyag az AstraZeneca, ezzel csak 37 százalék oltakozna és csupán 1 százalék választaná kizárólag ezt a vakcinát.

Népszerűek azonban a keleti vakcinák. A kínai Sinophramot 50, míg a Szptunyik V orosz vakcinát 48 százalék adatná be magának. Emellett az előbbivel 5, míg az utóbbival 3 százalék oltakozna kizárólagosan. A Moderna termékét a megkérdezettek 53 százaléka választaná.

Címalpkép forrása: Robert Michael / AFP

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Esvány
2021. március 22. 09:44
"A kínai Sinophramot 50, míg a Szptunyik V orosz vakcinát 48 százalék adatná be" Pedig nem is jut mindenkinek...
Búvár Kund
2021. március 22. 09:37
Én megkaptam már mindkét Astrát. Amikor még sz elsőt kaptam, csak azzal oltottak a házidokik. Ha már lett volna a kínait választom. De végül is, az volt a lényeg, hogy minél hamarabb megkapjam. Apám 30-án kapja a 2. kinait.És mi túl leszünk rajta! Kívánom, hogy nyár elejéig megkapja mindenki!
Secnir
2021. március 22. 09:31
térhajlítás: cím: "Népszerűbbek a keleti vakcinák az AstraZenecánál" tény a cikkben sorrend: Pfizer Moderna Sinopharm Szputnyik AstraZeneca szóval valóban népszerűbbek a keletiek az AZ-nál, viszont a keletieknél minden más népszerűbb :)
pitypang1125
2021. március 22. 09:14
Mik vannak, a mosléko kampánya megint visszájára sült el. Ha meglesz az átoltotság, május elejére ha tudnak nyitni, és magvalósítják az egykulcsos szja-t, borítékolható a következő kétharmad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!