Matovic: Szijjártó Péter Szlovákia barátja

2021. március 05. 12:36

Közösségi oldalán köszönte meg a segítséget a magyar külügyminiszternek a szlovák kormányfő.

2021. március 05. 12:36
null

Sűrű napokat élünk a magyar-szlovák kapcsolatokban is: a vírushelyzet mellett a kettős állampolgárságról szóló törvény módosítása is témát szolgáltat. Egy hete megírtuk, hogy a revíziótól tartva vonják meg a kettős állampolgárságot a magyaroktól a szlovák politikus szerint. Közben északi szomszédunk – ahol az elmúlt két hónapban nagyon elszabadult a koronavírus-járvány – orosz vakcináért folyamodott, ami nem kevés feszültséget okozott a négy tagból álló kormánykoalícióban – a beszerzésben egyébként a magyar külügy is segített.

Azonban tegnap Szlovákia bekérette a pozsonyi magyar nagykövetet, miután Szijjártó Péter kijelentette: a szlovákoknak nem kellene attól félniük, hogy a Szlovákiában élő magyarok magyar állampolgárságot kapnak.

Ilyen előzmények után tett közzé a Facebookon egy bejegyzést Igor Matovic, az egy éve megválasztott kormányfő.

Ebben kijelenti, hogy Szijjártó Szlovákia barátja. „Szeretném nyilvánosan megköszönni Magyarország külügyminiszterének, Szijjártó Péternek a 2 millió Szputnyik V oltóanyag biztosításához nyújtott nagy segítséget a szlovákiaiaknak” – írja Matovic, aki egyébként nem kis diplomáciai botrányt okozott minapi kijelentésével, miszerint Kárpátalját adná az oroszoknak cserébe a vakcináért.

Nyitókép: MTI/EPA pool/Olivier Hoslet

 

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tehetős Totó
2021. március 05. 18:29
Fasza ez a koalíciós kormányzás. 4 felé húznak. Na most hunyjátok be a szemetek egy pillanatra, s képzeljétek el a moslékoalíciót....brrrrr....
Akitlosz
2021. március 05. 18:27
"Matovic: Szijjártó Péter Szlovákia barátja" Hát nem is a magyaroké!
Robur
2021. március 05. 18:15
Akkor most ellesz törölve a magyarokat sújtó törvény?
mzsolt
2021. március 05. 17:22
Szegény Matovic jól megszívta. Meg akart felelni a libbantaknak, ezért kétszer végigteszteltette az országot...aztán sehova nem kerültek a sok teszteléssel, sőt. Amikor teszteltek nyakra-főre, akkor ő volt az isten, de most, hogy kinyílt a szeme, és megjött az esze, rögtön pária lett a libsik szemében. Ez van Igor...ilyen ez a popszakma...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!