Közvélemény-kutatás: A baloldal nem kormányzóképes

2021. március 29. 07:18

A magyarok nagyobb aránya tartja a Fidesz-KDNP-t a „demokrácia mellett elkötelezettnek” (38 százalék), mint ahányan ezt a baloldali közös lista esetében mondták (33 százalék).

2021. március 29. 07:18
null

A magyarok több mint fele kormányképesnek tartja a Fidesz-KDNP-t, de csak 21 százalékuk gondolja ezt az ellenzéki pártok szövetségéről – derül ki a Nézőpont Intézet országosan reprezentatív közvélemény-kutatásából, amelyet a szervezet a Magyar Nemzet számára készített.

A Fidesz-KDNP-t inkább a „demokrácia mellett elkötelezettnek” tartják, mint a baloldali közös listát

A munkahely-teremtési képességüket tekintve hasonló az arány: 49: 20 százalék a jelenlegi kormánypártok javára. A magukat kormányellenesnek mondó szavazók is kritikusak az ellenzékkel szemben: csak 39 százalékuk véli a baloldalt kormányképesnek, s kevesebb mint egyharmaduk (32 százalék) munkahelyteremtésre alkalmasnak.

  • A magyaroknak nagyobb aránya tartja a Fidesz-KDNP-t a „demokrácia mellett elkötelezettnek” (38 százalék), mint ahányan ezt a baloldali közös lista esetében mondták (33 százalék).
  • A megkérdezettek 32 százaléka gondolja, hogy a kormánypártok tudnak a cigányság helyzetén javítani, viszont csak 13 százalékuk hiszi ezt az ellenzékről.

A minta reprezentatív

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása 2020. március 16. és 17. között 1000 fő telefonos megkérdezésével készült. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. 1000 fős mintanagyság és 95 százalékos megbízhatósági szint esetén a mintavételi hiba 3,16 százalék.

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2021. március 30. 06:25
Igy van ahogy mondod, szellemi rövidnadrágos!
enes
2021. március 29. 16:45
Szász Béla Minden kényszer nélkül Európa Budapest, 1989, 335. oldal "...A politikai egység .. majdnem mindenkor negativ célok érdekében jön létre. Nem valamiért, hanem valami ellen. S amikor ez a negativ célkitűzés megvalósul, az egység rendszerint megbomlik..." Ez jutott eszembe a fényképről. Bal oldalon ökölbe szorított kéz, jobb oldalon zsebre tett kéz.
jobbközépen
2021. március 29. 14:23
Érdemes egy kicsit "felnézni" Szlovákiára pedig ott "csak " négypárti koalíció van,de sokatmondó ami most ott zajlik. Én mindenesetre intő jelnek venném ha ellenzéki szavazó lennék ( nem vagyok).
dakotasámán
2021. március 29. 13:20
"A magyarok nagyobb aránya tartja a Fidesz-KDNP-t a „demokrácia mellett elkötelezettnek” (38 százalék), mint ahányan ezt a baloldali közös lista esetében mondták (33 százalék)." hát ja. a genya párt tényleg totálisan elkötelezett a demokrácia iránt. csak azt felejtette ki a nézőpont, hogy az illiberális demokrácia iránt. és ugye tudjuk, hogy a különbség a demokrácia és az illiberális demokrácia között ugyanaz, mint a baszás és a kibaszás között.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!