Kovács „Kokó” István lett a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség főtitkára

2021. március 23. 13:39

Az olimpiai, valamint amatőr és profi világbajnok Kovács Istvánt nevezték ki a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) főtitkárának.

2021. március 23. 13:39
null

 Az AIBA keddi közleménye szerint erről a szervezet igazgatótanácsa döntött hétfői videokonferenciáján. Kovács István már a héten elkezdi a főtitkári munkát.    

Kokót már többször is felkérték a munkára

„Az ökölvívás az élete, az AIBA pedig a családot jelenti a számára. Bízom abban, hogy főtitkárként egy alapvetően új hatékonysági és átláthatósági szintre emeli a szervezetet” – idézte a közlemény Umar Kremlev AIBA-elnököt.    

– mondta a közleményben az 50 éves Kovács István.

„Az AIBA olyan időszakon megy keresztül, amelynek során reformok sorozatát kell végrehajtani, ezek ugyanis szükségesek ahhoz, hogy a világszerte milliók által kedvelt ökölvívás fejlődjön, és a sportolók, edzők a legjobb eredményeket érhessék el a nemzetközi viadalokon” – tette hozzá az új főtitkár, aki saját munkáját illetően „teljes nyitottságot és demokráciát” ígért.    

Kokó korábban a Boksz Világszervezetnél (WBO) dolgozott

Az 1996-os atlantai olimpián aranyérmes Kovács István az M4 Sport Sporthíradó című műsorában kedden elmondta, Umar Kremlev invitálását többször is elhárította, később azonban felvázolta neki az amatőr ökölvívásban tapasztalt problémákat az elmúlt évtizedekből, és jelezte, amennyiben ezek kijavításával foglalkozhat, vállalja a pályázást.    

Kovács István közölte, az amatőr bokszba való visszatérésével nem folytatja munkáját a Boksz Világszervezetnél (WBO), ahol 19 évet dolgozott. Kiemelte, legfontosabb feladatai egyikének a sportág megújítását tartja, és azt, hogy hidat építsen a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, valamint az AIBA között annak érdekében, hogy a sportág a 2024-es párizsi olimpián is ott lehessen.

(MTI)

Fotó: MTI. Atlantai Olimpia

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2021. április 06. 10:55
Kokó egy naív ember... Lehet, hogy az ő égisze alatt fogják a transznemű - eredetileg férfi - ökölvívókkal agyonveretni a női ökölvívókat? Be kellett ezt vállalni?
egyvilág
2021. március 23. 20:33
Egy nem szokványos elemzés a profi sport társadalmi szerepéről, pozitívumairól, negatívumairól: https://www.egyvilag.hu/index.shtml#sport
Ninini
2021. március 23. 19:19
Gratulálok!
békalepcse
2021. március 23. 17:47
Hajrá Koko, csak keményen de sportszerűen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!