Köszönetet mondott Bige Lászlónak a közvéleménykutatások finanszírozásért a CEU tanára

2021. március 13. 11:53

Bige Lászlót jelenleg gazdasági bűncselekmények gyanújával tartják házi őrizetben.

2021. március 13. 11:53
null

Tóka Gábor, a Vox Populi választási kalauz oldal szerkesztője oldalának bejegyzésében mondott köszönetet Bige Lászlónak, amiért finanszírozott egy nagyívű közvéleménykutatást az ellenzéki pártoknak. Bige Lászlót jelenleg gazdasági bűncselekmények gyanújával tartják házi őrizetben. A milliárdosról szóló portrénkat itt olvashatja.

Tóka a következőképpen fogalmazott bejegyzésében:

„A nap pozitív csodája a nyomozó hatóságok által mostanában sokat vizsgált műtrágya-milliárdos, Bige László bejelentése. Hogy az ellene indult eljárások jogosak-e, és mi a céljuk, arról fogalmam sincs. Az nem csoda és nem újdonság, hogy magyar milliárdos politikai közvélemény-kutatást rendel meg. Az viszont új, hogy az illető házi őrizetben van a kutatás idején, és az adatok szélesebb körű megosztását ígéri a köz okulása érdekében. Ezt nagyon várom és szívből üdvözölném, mert akkor a Vox Populi olvasói is közelebbről láthatnák, hogy miként néznek ki az ilyen adatok, mit lehet velük csinálni, és miként is fest 2021 elején a politikai közvélemény állása. Gratuláció Bige Lászlónak a nemes kezdeményezésért, adatai máris benne vannak idősoraink egy részében.”

Tóka Gábor, a Vox Populi szerkesztője így ír magáról:

„Munkaidőben a Közép-Európai Egyetem (CEU) kutatóprofesszora vagyok. Szakterületeim a választói magatartás, a kutatás-módszertan, és a választási rendszerek. 1990 óta foglalkozom ezekkel a témákkal, és azóta kb. 40 tudományos célú kérdőíves vizsgálatot vezettem Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon és Romániában. Idézettségi adataimat itt találja meg. Első olyan cikkeim, amiben mások közvélemény-kutatásait értékeltem, 1998-ban jelentek meg a nyomtatott Magyar Hirlapban és másutt. Politikai aktivistaként a Közös Ország Mozgalom taktikai szavazást támogató közvélemény-kutatásain és hétpárti támogatottságú választási törvényjavaslatán, illetve választási megfigyelőként és szavazatszámlálóként dolgoztam. Egy

pártfüggetlen és szakmabeli ellenzéki aktivista

perspektívájából írom tehát, ami itt megjelenik, és az olvasók figyelmén kívül semmit nem fogadok el érte.”

Kép: Bige László (MTI/Balázs Attila)

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
qwrtzq
2021. március 14. 22:38
Okos Bige, tudja, hogyha benyal a ballibeknek a környezetvédelmi normákkal senki nem fogja baszogatni.
Gullwing
2021. március 14. 20:46
Buzeráns zsidókomcsi.
Farkas Piroska
2021. március 14. 17:35
Szóval pártfüggetlen a pass és hobbies nyomja a KOM-nak. Naggyon jó!!!!!
rovan
2021. március 13. 21:05
Köszönet a magyar adófizetőknek jár, akiktől a pénze származik. Csak a "szívességet" fizeti vele vissza. Mert biztos nem műtrágyából gazdagodott meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!