„A Jobbiknak romaügyben állást kell foglalnia!” – mondta a Párbeszéd kisebbségi referense

2021. március 12. 11:05

Berki Sándor szerint a Jobbik megkerülhetetlen a vidék- és szegénységpolitikában.

2021. március 12. 11:05
null

Interjút adott az Azonnalinak Berki Sándor, a Párbeszéd kisebbségi referense. Berki egyébként a 2020 decemberében megalakult a Roma Műhelye szervezője is, amely a hatpárti ellenzéknek adna 2022-re romaügyi stratégiát.

A beszélgetés legérdekesebb része az volt, amikor szóba került az ellenzéki összefogásba megérkező, egykor szélsőjobboldali Jobbik. Berki „nehéz kérdésnek” minősítette azt, hogy a Jobbik és Jakab Péter okozhat-e problémákat a roma közösségekben, ha megkezdődik a kampány.

„Jelenleg a Jobbik megkerülhetetlen a vidék- és szegénységpolitikában. De külön kell választani a Jobbikot mint pártot és Jakab Péter személyét. Jakab Péter egy népszerű politikus.Viszont az mindenképpen szükséges lesz, hogy a Jobbiknak romaügyekben hamarosan állást kell foglalnia. Erre még várunk azért” – mondta.

Hozzátette, hogy

oktatáspolitikában „már vannak közös pontjaink, és Jakabék is látják már, hogy a cigányságot meg kell szólítani”.

A héten nem ez az első eset, hogy komoly eltérés látszik a Jobbik és a többi ellenzéki párt között bizonyos társadalmi kérdésekben: miután Jakab Péter a Telexnek arról beszélt, hogy hogy a „család az család” kampánnyal kapcsolatban konzervatív az álláspontja, kiemelve, hogy soha nem fog azért küzdeni, hogy egy gyereknek három apja legyen, a DK-s Homonnay Gergely így reagált: „A Jobbik nem támogatja a szivárványcsaládokat. Én meg akkor nem támogatom a Jobbik jelöltjét az előválasztáson. Ennyire egyszerű”.

Az influenszer mellett Fekete-Győr András is kritikával illette a Jobbik elnökének nyilatkozatát, mint mondta, „Jakab Péter álláspontja bántó és helytelen”.

Nyitókép: Berki Sándor (középen) a Párbeszéd országgyűlési képviselője és elnökségi tagja, Tordai Bence (balra) társaságában. Forrás: Berki Sándor Facebook-oldala

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VESZ ÉSZ
2021. március 13. 17:41
Nem a jobbik véleménye itt a döntő romaügyben,hanem a magyarok többségének,amitől ez a referens igencsak meglepődne,de erre persze nem kíváncsi a drágaság,mert mégis csak egy gyáva szar.
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. március 12. 20:05
A Párbeszéd (már nem Magyarországért) mikropártnak van saját magukkal foglalkozó referense. Erre hagyok időt.
Teringettét
2021. március 12. 14:45
Az milyen szürreális pillanat lesz már, amikor a Rézmíves Brájen behúzza az ikszet a JOBBIK jelöltjére. Hú baszd meg! :-)
kòn bandi
2021. március 12. 14:00
Hamarosan jakób testvérnek jó lessz az a hátom apa , még apatejet is fog inni csak haggyák már békén a tordagyurcsányfegyőrei :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!