Elfogták a gödöllői templomgyújtogatót

2021. március 24. 07:54

A férfinél megtalálták a betöréshez és a gyújtogatáshoz használt eszközöket.

2021. március 24. 07:54
null

Elfogták azt a férfit, aki gyújtogatott egy gödöllői templomban - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon. A nyomozók eljutottak egy gödöllői albérletében élő, 28 éves férfihez, akinek a lakásában a gyújtogatáshoz és a templom ajtajának betöréséhez használt több eszközt is megtaláltak - írták.

A gyanú szerint a férfi március 15-én este a templom bejárati ajtaját baltával bezúzta, majd berúgta. A hátsó padokat leöntötte olajjal és meggyújtotta. Miközben lángra kaptak az ülőhelyek, felrúgott egy állványt és fehér anyaggal leöntötte az ikonosztázt. Tettével körülbelül 2,5 millió forintos kárt okozott. Az esetről korábban mi is beszámoltunk.

A vallási tisztelet tárgya vagy vallási szertartás végzésére szolgáló épület megrongálásával elkövetett rongálás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság az őrizetbe vett férfi ellen, és kezdeményezte letartóztatását - áll a közleményben.

(MTI)

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Welszibard
2021. március 24. 13:29
A kábítószer hatása alatt végzett cselekményre ne lehessen hivatkozni többé. Ez a cselekedet messze túlmutat egy egyszerű kábítószeres elmezavaron: elvégre nem a kirakatüvegnek ment neki fejjel, hanem egy pontosan kitervelt terrorista cselekményt hajtott végre egy egyházi közintézmény ellen. Ez nagyon is céltudatos cselekmény volt. Ha nem lenne meg a pontos sormutató a franciaországi templomgyújtogatásokkal, akkor sem lehetne ezt félvállról kezelni. De látjuk, hogy ez hová vezet. Gyors és határozott, példás ítélkezést várok el a bíróságtól, mielőtt még vérszemet kapnának hazai gyűlölködő ateistáink, akik nem képesek elviselni a más emberek vallási meggyőződését.
nempolitizálok
2021. március 24. 13:04
Büdöslibsi most ül egy kicsit és fog fizetni 2.5 milcsit.
motoman
2021. március 24. 12:46
Végighúznám az Andrási úton egy autó után kötve, amire kiírnám, hogy "Így jár minden templomrongáló!" (Keresztény persze ilyet nem csinál)
formaegy
2021. március 24. 10:27
Gyorsított eljárással letöltendő börtönbüntetést neki!!!!!!!!!!!!!!!!!! Előtte megismertetni vele milyen a gumibot amikor üt. Gyalázat! Ez vár M.o.-ra ha a ballibes csőcselék teret kap!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!