Csaknem félmilliárd forinttal nő Nagykanizsa idei támogatása

2021. március 11. 10:20

Balogh László fideszes polgármester úgy jellemezte a 2021-es városi költségvetést, mint ami „nem bővelkedő, de tartható idei esztendőt vetít előre”.

2021. március 11. 10:20

Nagykanizsán a tavalyi összeget meghaladó költségvetéssel gazdálkodnak idén, amelynek középpontjában a járvány elleni védekezés és az amiatt nehéz helyzetbe került gazdaság újraindítása áll – közölte közösségi oldalán a dél-zalai város polgármestere.

Balogh László (Fidesz-KDNP) úgy jellemezte a 2021-es városi költségvetést, mint ami „nem bővelkedő, de tartható idei esztendőt vetít előre”. (A város honlapján közzétett rendelet szerint valamivel több mint 36 milliárd forint a város költségvetési főösszege.) A polgármester jelezte, hogy a közgyűlési képviselők február 15-én kapták kézhez egyeztetésre a tervezetet, amelyről március 8-án a frakcióvezetők és a bizottsági elnökök részvételével személyesen is tárgyaltak.

Komoly ellentét nem merült fel a közgyűlésben többséget adó balodali Éljen VárosuNk! Egyesület képviselői részéről sem, „ami azt jelzi, hogy a rendkívül nehéz helyzethez képest egy reális tervezetet” sikerült benyújtani. A büdzsé készítésének középpontjában a védekezés, a bajba jutottak támogatása, a vállalkozások életben tartása,

a munkahelyek megőrzése és újak teremtése, illetve a járvánnyal szembeni küzdelem állt.

A bajba jutottak, a családok, vállalkozások kedvezményeit, támogatásait megtartják, de szinte minden területen kevesebbet költhetnek idén, ugyanakkor az egészségügyben, a szociális szférában és a vállalkozások támogatásában nem lesz csökkentés – sorolta Balogh László.    

A költségvetésben 25 millió forintos keretösszeg szerepel a vállalkozások veszélyhelyzetben történő támogatására, ami a munkahelyek megőrzését és a megszűnt munkahelyek mielőbbi visszaállítását ösztönzi. Ez a keretösszeg plusz forrás a mikrovállalkozások munkahelyteremtését elősegítő, kétszer 50 millió forintos pályázati keretösszeg mellett – írta a polgármester.  Balogh László úgy fogalmazott: „a komoly ráfordítások, veszteségek és a szolidaritási hozzájárulás mellett” az állami támogatásokból Nagykanizsa idén összességében 469 millió forinttal kap többet, mint az előző évben.

(MTI)

Nagykanizsai riportunkat itt olvashatja.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyúlgerinc
2021. március 11. 11:22
Az természetes, hogy a nagykanizsai ÉVE frakció tagjai nem emeltek kifogást a költségvetési támogatás ügyében, így legalább lesz lehetőségük a Tar Mihály kommunista vezette helyi tévé 100 milliós eddigi éves büdzséjét tovább növelni. Na nem a kanizsaiak érdekében, hanem a rezsim ekézésében eddig elért és a jövőben is elvárható folyamatos tevékenységéért. Lehet továbbra is emelni a nem kevés számú tanácsnok (mi a nyavalyának van ennyi?) fizuját és lehet ismét tovább emelni a jobbikos Zakó vezérigazgató havi fizuját - mint tették egy éve - 100, azaz egyszáz ezer forinttal emelni. Tán még pezsgőt is bontanak a moslék alkotórészei annak örömére, hogy megfélemlítették a kormányt, azért adta a Zorbán basi a lóvét. Indulhat megint a banzáj. Na, nem a kanizsaiak érdelében, hanem a saját pecsenyéjük sütögetése miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!