Ha nincs megállapodás a béremelésről, sztrájk lehet a BKV-nál

2021. március 19. 21:31

Kollektív munkaügyi vitát kezdeményeztek a BKV Zrt. szakszervezetei pénteken; 6 százalékos béremelést kérnek.

2021. március 19. 21:31
null

A kollektív munkaügyi vita során sztrájk kezdeményezhető, ha hét napon belül nem születik megegyezés, továbbá már az egyeztetés ideje alatt is kezdeményezhető egyszer, legfeljebb 2 órás figyelmeztető sztrájk. A BKV szakszervezetei a bértárgyalások mielőbbi eredményes lezárása érdekében jelentették be a kollektív munkaügyi vitát: 6 százalékos bérfejlesztést és 10 százalékos cafeteria emelést kérnek. A BKV Zrt. vezetése azt ígérte, hogy a tulajdonossal közösen keresi a szükséges forrásokat.

A BKV Zrt. vezetése eddig is próbált megállapodni a szakszervezetekkel a 2021-es bérjellegű juttatásokról, de a megegyezést a pandémiával súlyosbított, forráshiányos időszak megnehezítette – írták.

– áll a BKV Zrt. közleményében.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pagas
2021. március 20. 12:37
Kedves "koszmosz"! A sztrájk nehezebb törvényesen, lehet. De tudod-e mikor volt sztrájk? Minden bajom gordon idejében! Akkor lehet könnyű volt sztrájkolni, de leszartak. Ezért sztrájkolhattál. Tarlós idején nem a törvény miatt nem sztrájkoltak okoska, hanem mert emberes Béremelések!!!! voltak.
Berecskereki
2021. március 20. 09:53
A cégnél úgy látszik magas a slepp és a haveri kör létszáma, sok az éhes proletár. Át kellene világítani egy nemzetközi szakértő gárdával a céget,a amely javaslatot tenne a létszám és költségek optimalizálására. Ebben a Felügyelő Bizottság is partner lehetne, ha egyáltalán értenek hozzá. Biztos vagyok benne, hogy amennyiben ez megtörténne nem 6 %-os béremelésre lenne forrás, hanem 10 %-osra. A megoldást majd abban fogják látni, hogy árat kell emelni, meg az állami költségvetés adjon rendkivüli támogatást.
kozmosz
2021. március 20. 09:06
Akkor miért kérdezed? Nem tudsz te semmit.
rókabácsi
2021. március 20. 09:01
nem kell bkv! mondja a faszbukker! majd mindenki kerékpározik! és végre tele lesz a bringa sáv!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!