A Párbeszéd reagál a szekszárdi ellenzéki többség megszűnésére

2021. március 10. 10:42

A párt közleményéből azonban nem derül ki, mi volt a szakítás oka, de mintha arra utalnának, hogy nem a lakosok, hanem a Fidesz érdekeit szolgálta volna a többség.

2021. március 10. 10:42

Mint ahogy mi is írtunk róla, Szekszárdon elveszett az ellenzéki többség a közgyűlésben, miután a Párbeszéd által delegált Zaják Rita bejelentette, hogy az Éljen Szekszárd Egyesület (ÉSZ) frakcióját elhagyva független képviselő lesz. Erre válaszul a Párbeszéd ma kiadott egy közleményt, miszerint az „ellenzéki pártszövetség tagjaként elkötelezettek vagyunk a kormány- és korszakváltás mellett, hiszünk a demokratikus alapvetésekben és a vitákban kikristályosodó, közös értékekben. Éppen ezért sajnálatunkat fejezzük ki, hogy olyan nézetkülönbség alakult ki az Éljen Szekszárd Egyesület és Zaják Rita között, amely nem teszi lehetővé a további közös munkát.”

A meglehetősen homályos tartalmú dokumentumból kiderül, hogy a döntésről Zaják Rita nemrég tájékoztatta a Párbeszéd elnökségét, amely azt tudomásul vette.

„A Párbeszéd elnökségének ugyanakkor meggyőződése: mindannyiunk közös érdeke, hogy az önkormányzati munka és a közgyűlési döntések a szekszárdi lakosok akaratát tükrözzék, akik 2019 októberében az ellenzéki képviselők többsége mellett voksoltak. Így zéró tolerancia van minden olyan lépéssel szemben, amely a Fidesz-KDNP, és nem a szekszárdi lakosok érdekét szolgálják – folytatódik a közlemény.

Majd a párt közli, hogy – mint azt korábban jelezte – az országgyűlési előválasztáson a szekszárdi körzetben Harangozó Tamást, az MSZP országgyűlési képviselőjét, frakcióvezető-helyettesét támogatja.

(Mandiner – MTI-OS)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Romentumos Gyurcsányjugend
2021. március 10. 11:49
Niederführer lemondott már?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!