Hetilap

Nick Vujicic

A keresztényeknek részt kell venniük a politikában
V. évfolyam 38. szám

A MagNet Ház közleményben cáfolja a Telex újságírójának kijelentését

2021. március 11. 15:01

A március 9-i Fábián vs. Bohár Zsurnaliszta Vitaest vendége felvezetőjében azt állította, hogy a beszélgetés szervezőjének, a Transzparens Újságírásért Alapítványnak egyértelműen kimutatható, erős kapcsolata van a Fidesszel.

2021. március 11. 15:01
null

Fábián Tamás kritikus állítását azzal támasztotta alá, hogy a hogy az a tevékenység, amit a rendezők végeznek, akár ennek a vitának a megszervezésében, akár az újságírói portrék megírása során, szerinte egyértelműen mutatja ezt a kötődést. A szervezők így reagáltak:

„A következőkben erre szeretnénk reagálni. Közleményünk.

A Zsurnaliszta Vitaesteket a Transzparens Újságírásért Alapítvány és a MagNet Közösségi Ház közösen szervezi és biztosítja kiegyensúlyozottságát. Azért szervezzük ezeket a vitaesteket, hogy építsük a magyar vitakultúrát, életben tartsuk a kihalófélben lévő valódi vitákat és platformot kínáljunk arra, hogy az eltérő világlátású újságírók és publicisták, a magyar közélet aktív szereplői közös nevezőket, nemzeti minimumot találhassanak, amelyek kiindulópontját jelenthetik további előremutató párbeszédeknek. A Zsurnaliszta Vitaestek során ez olykor sikerül, olykor nem, de a lehetőség általunk mindig adott. A Zsurnaliszta Vitaestek során a beszélgetés témáit mindkét féllel korrekt módon előre egyeztetjük. A moderálás során abszolút semleges, pártatlan pozíciót veszünk fel. Így volt ez a Bohár vs. Fábián vita alatt is.

A Zsurnaliszta Vitaestek szervezői tevékenységüket minden politikai irányzattól és pártállástól függetlenül végzik, úgy, hogy a vendégeiken keresztül törekszenek a különböző vélemények egyenrangú bemutatására.

Köszönettel vesszük, ha Fábián Tamás a kiegyensúlyozottság jegyében a mi álláspontunkat tartalmazó közleményt is közzé teszi a rendelkezésére álló platformokon.”

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik