A MagNet Ház közleményben cáfolja a Telex újságírójának kijelentését

2021. március 11. 15:01

A március 9-i Fábián vs. Bohár Zsurnaliszta Vitaest vendége felvezetőjében azt állította, hogy a beszélgetés szervezőjének, a Transzparens Újságírásért Alapítványnak egyértelműen kimutatható, erős kapcsolata van a Fidesszel.

2021. március 11. 15:01
null

Fábián Tamás kritikus állítását azzal támasztotta alá, hogy a hogy az a tevékenység, amit a rendezők végeznek, akár ennek a vitának a megszervezésében, akár az újságírói portrék megírása során, szerinte egyértelműen mutatja ezt a kötődést. A szervezők így reagáltak:

„A következőkben erre szeretnénk reagálni. Közleményünk.

A Zsurnaliszta Vitaesteket a Transzparens Újságírásért Alapítvány és a MagNet Közösségi Ház közösen szervezi és biztosítja kiegyensúlyozottságát. Azért szervezzük ezeket a vitaesteket, hogy építsük a magyar vitakultúrát, életben tartsuk a kihalófélben lévő valódi vitákat és platformot kínáljunk arra, hogy az eltérő világlátású újságírók és publicisták, a magyar közélet aktív szereplői közös nevezőket, nemzeti minimumot találhassanak, amelyek kiindulópontját jelenthetik további előremutató párbeszédeknek. A Zsurnaliszta Vitaestek során ez olykor sikerül, olykor nem, de a lehetőség általunk mindig adott. A Zsurnaliszta Vitaestek során a beszélgetés témáit mindkét féllel korrekt módon előre egyeztetjük. A moderálás során abszolút semleges, pártatlan pozíciót veszünk fel. Így volt ez a Bohár vs. Fábián vita alatt is.

A Zsurnaliszta Vitaestek szervezői tevékenységüket minden politikai irányzattól és pártállástól függetlenül végzik, úgy, hogy a vendégeiken keresztül törekszenek a különböző vélemények egyenrangú bemutatására.

Köszönettel vesszük, ha Fábián Tamás a kiegyensúlyozottság jegyében a mi álláspontunkat tartalmazó közleményt is közzé teszi a rendelkezésére álló platformokon.”

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2021. március 14. 09:56
Persze ha Soros segge luka szervezte volna, az objektív és független lett volna. És egyébként is. Mit árt a véleményének az hogy egy síita budiban, vagy bárhol másol rendezik az eseményt? Érvkészlete, vitastílusa aszerint változik hol van? Taknyos pöcs.
nyelvelő
2021. március 13. 00:23
Megnéztem a vitát. Ha lett volna időmérő akkor magasan nyert Fábián. Ő beszélt a legtöbbet szinte már monológba fulladt. Lekezelően,nagyképűen viselkedett. Vitatársa próbálta viccesen rávezetni hogy olyan hogy pártfüggetlen, vagy független újságírás manapság nem létezik. Aki megírja a tényszerű igazságot, oknyomozó, kutató, jó analitikus a tűzbe teszi a kezét egyszóval veszélybe kerül. Sajnos van rá példa, nem is olyan nehéz ezeket az eseteket feltárni Fábián úr . elkezdhetne ebben a témában mondjuk kutatni. Az lenne mondjuk a tényfeltáró cikke címe MIÉRT NEM LEHET SZABAD SAJTÓT , TÉNYFELTÁRÁSON ALAPULÓ MÉDIÁT MŰKŐDTETNI A MAI NAGYVILÁGBAN. meglepődne hogyha el kezdene kutakodni egyszerre csak megértené hogy mit is akart mondani Önnek beszélgetőpartnere. Jó tanulást Fábián úr.
bpe
2021. március 12. 21:28
remek a kép, végig szúrta is a szemem, h fügi-obi tamásunk épp a román zászlót megidéző babzsák-sorrend előtt fejthette ki fügi-obiságát! kedvenc részem: mikor a legkártékonyabb 21. sz-i poller kérdésére, igazi fügi-obiként, ráskipelt egyet!! a hiteles önkép, ugye..
basisolder
2021. március 12. 09:05
Szóval voltam olyan hülye, hogy kétszer végignéztem ezt a vitának egyáltalán nem nevezhető valamit! 1. Kiemelt feladata van ebben az esetben, különösen a vita alapvető szabályait nem ismerő emberek között, a moderátornak! Elégtelen vita vezetésből! Felkészületlen katonákat nem küldünk a front vonalba, kicsit olyan volt az érzésem a moderátorral kapcsolatban, mintha holland békefenntartó lenne Srebrenicában! 2. A vitának vannak szabályai, ilyen például a személyeskedés kerülése, mert az nem vita pont! Elégtelen a vitázóknak, van közöttük akinek hét elégtelen is járna! Szóval ez minden volt csak nem vita, vagy véleményütköztetés! Ez egy alkohol nélküli kocsmai alázás volt! Gyakran eszembe jutott Boncz Géza : "A rendőr elvtárs is volt fiatal! A rendőr elvtárs is volt egyetemista!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!