Újra lesz magyar nyelven Deutsche Welle

2021. február 22. 14:11

Peter Limbourg főigazgató szerint azért is döntöttek a magyar tartalmak gyártása mellett, mert egyáltalán nem javult az elmúlt években a magyar média helyzete.

2021. február 22. 14:11
null

Peter Limbourg, a Deutsche Welle (DW) főigazgatója az RBB médiapodcastjában mondta el, hogy már lépéseket tettek annak érdekében, hogy a DW ismét magyar nyelvű adással jelentkezzen, számol be a Szabad Pécs. A Deutsche Welle jelenleg is több tucat nyelven készít hírműsorokat, az elmúlt években erősítették jelenlétüket a régiónkban is. Korábban már sugárzott a DW magyar nyelven rádióműsort: egészen az 1960-as évektől az 1990-es évekig.

Peter Limbourg elmondta azt is, azért is döntöttek a magyar tartalmak gyártása mellett, mert egyáltalán nem javult az elmúlt években a magyar média helyzete. Azt is hangsúlyozta, hogy a szervezeten belül, önálló, szakmai döntés született, amit egyeztettek a vezetőséggel is. Hozzátette, hogy egy ilyen döntés nem a szövetségi kormány hatásköre, ugyanakkor a lépést pozitívan értékelték.

A céljuk a magyar média sokszínűségének a javítása, amit tényekre alapuló tájékoztatással szeretnének elérni. Példaként említette, hogy az európai történésekről szeretnének valós képet adni. Peter Limbourg olyan, a magyar médiában szerinte kevésbe tárgyalt témákat is említett mint az emberi, kisebbségi jogok, LGBTQ-témák.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dr Justice
2021. február 23. 12:05
Válaszcsapásként indítsunk mi is Magyar Rádió adást német nyelven - csupán csak a médiaegyensúly kialakításának első lépcsőfokaként...
csoda
2021. február 22. 21:41
Nocsak, a német libsik is készülnek a magyar választásokra?
Ninini
2021. február 22. 19:45
Hehe. Ezek is becumizták a meghaltaszabaccság dumát. Hogy meg fognak lepődni...
Kanmacska
2021. február 22. 17:02
A "vendég a háznál" mintájára beindul majd a Buzi a háznál c. műsor, vagy hogy?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!