Áll a bál Sopronban: tovább veszekszik a baloldal

2021. február 09. 21:41

Gyurcsány embere kihagyná a közös baloldali frakcióból Jakál Adrienn párbeszédes képviselőt.

2021. február 09. 21:41
null

„Ellenzéki frakció létrehozása” – ezzel a felütéssel jelentette be közösségi oldalán Simon Zoltán DK-s politikus, hogy indítványozza, a baloldal hozzon létre közös frakciót a soproni közgyűlésben.

A gyurcsányista politikus bejegyzéséből azonban kiderül, kihagyná az összefogásból Jakál Adrienn párbeszédes képviselőt. 

A soproni baloldalon belül a konfliktusoknak már évekre visszamenő hagyományai vannak. Emlékezetes, a Karácsony-párt a 2019-es önkormányzati választáson is különcködött Sopronban. Az akkori belviszálynak végül az lett az eredménye, hogy a balos összeborulásból kimaradó Jakál Adrienn a Párbeszéd kompenzációs listájáról jutott be a soproni közgyűlésbe, míg az MSZP, a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom közös listáján négy baloldali politikus került be a testületbe. 

A Gyurcsány-pártban politizáló Simon most ennek a négy képviselőnek a közös frakcióba tömörülését kezdeményezi, Jakál a bejegyzés szerint viszont nem kapott meghívót az összefogásba. A DK-s javaslat értelmében egy padsorba kerülne Mayer Nándorné a Jobbikból, Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde Gabriella a Momentumból, Németh Imre Zsolt az MSZP-ből és a javaslattevő DK-s politikus, Simon Zoltán. 

A mostani feszültség egyébként már az előválasztási küzdelem előszelének is betudható, hiszen míg a Karácsony-párt Jakál Adriennt támogatja a baloldali előválasztáson, addig Gyurcsányék információink szerint Simon Zoltánt készülnek rajtvonalhoz állítani. A baloldali belharcokat csak bonyolítja, hogy a Jobbik eközben a választási papírok szerint az érdi illetőségű Brenner Kolomant akarja indítani Sopronban. Brenner 2018-ban már egyszer leszerepelt a leghűségesebb városban, Barcza Attilával szemben ugyanis simán kikapott. A 2019-es önkormányzati választáson ráadásul pont a Jobbik támogatta leginkább Varga Norbert polgármester-jelöltségét, aki szintén kudarcot vallott a jobboldal jelöltjével, Farkas Cipriánnal szemben.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Búvár Kund
2021. február 10. 18:31
Ahogy olvasom a városi arányokat, a leghűségesebb város még mindig hűséges!
alex44
2021. február 10. 18:17
párbeszédes, akkor a timcsi miért nem tiltakozik meg üvöltözik?
Jason Bourne
2021. február 10. 15:00
Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde Gabriella Tuco Benedicto Pacifico JuanMaria Ramireznek sincs ilyen hosszú neve. Hogy fér el a jelenléti íven?
syphax
2021. február 10. 13:59
Ennek a SAKÁLPITSÁNAK a szemei egész "HIMTAG-aktivizálló" hatásúak. ŐT VÁLASSZÁTOK LANKADTPÖCSŰ MASZOPOSOK!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!