Sok még a munka, de tesszük a dolgunkat

2021. február 16. 17:45

Budapest és környéke fejlődéséhez elengedhetetlen a vasút fejlesztése.

2021. február 16. 17:45
Fürjes Balázs
Fürjes Balázs

„Tudjuk, hogy a Budapesten és az agglomerációban élők mindennapjait dugók, a városba be- és onnan kizúduló tömegek, a hatalmas forgalom keseríti meg. Az eredmény: bedugult város, ahol rossz a levegő, és óriási stressz a munkába vagy hazajutás: mindenkinek. Fontos, hogy a közlekedés problémája nem az ingázóké, vagy az autósoké, hanem mindannyiunké, így ha fejlesztjük a közlekedést, azzal mindenkinek jobb lesz: 3 millió emberről beszélünk!

Budapesten minden második megtett kilométert a fővároson kívül élők teszik meg!

Budapest és környéke fejlődéséhez elengedhetetlen a vasút fejlesztése.

Lehetőségem volt, hogy Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével áttekintsem a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiát. A munkában a Parlamentnek is részt kell vennie.

Céljaink egyszerűek: mindenki érjen gyorsabban és kényelmesebben célba, legyen kevesebb a dugó, tisztább a levegő. A vasút legyen újra fontos közlekedési eszköz Budapesten belül és a Budapest-agglomeráció közötti utazásoknál.

Nem nevelni kell az embereket, nem tiltó-büntető intézkedésekkel kell kényszeríteni az autósokat, hogy tegyék le a gépjárművet, hanem szélesítenünk kell a közösségileg is hasznos egyéni szabad választások lehetőségét.

Vagyis vonzóbbá, gyorsabbá és kényelmesebbé kell tennünk a közösségi közlekedést, főleg a legkörnyezetbarátabb és legtöbb embert segíteni képes kötöttpályás közlekedést.

Sok még a munka, de tesszük a dolgunkat!”

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Secnir
2021. február 16. 20:08
"Budapest és környéke fejlődéséhez elengedhetetlen a vasút fejlesztése." most akor fürjes, te a máv fejlesztési igazgatója vagy, vagy budapest elnyomására szakosodott fővárosi árnyékkormány vezetője? döntsd már el pls. és miért kövérrel egyeztetsz? neki mi a fasz köze van budapesthez? először hozassa rendben szigetszentmiklós bevezető útjait, hogy közlekedni lehessen rajta tengelytörés nélkül, vagy az M0-t, amit ígérget már évek óta a fidesz, meg a bóna. az is csak akkor bújik elő a kő alól, amikor átadni kell, vagy ha választás van.
billwilson
2021. február 16. 19:36
neked annyi dolgod van amennyien rád szavaztak: nulla (0)
Box Hill
2021. február 16. 18:06
Ha a külvárosi állomásokról nem indulnak pontosan a vonatok, akkor azok használhatatlanok ingázásra. Ezt a kommunisták után harminc évvel se lehetett elérni.
még fokozza
2021. február 16. 18:02
Beépítik a Nyugatit de utat nem terveznek hozzá. A régieknek kell vinni a többlet terhelést is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!