Márki-Zay szerint ha az orvosok elkezdenének sztrájkolni, „Orbán Viktort térdre lehetne kényszeríteni”

2021. február 12. 14:31

Ugyanilyen módon elmélkedett a tanárok sztrájkjáról a politikus. „Ez túlmegy minden határon” – reagált a hódmezővásárhelyi polgármester szavaira Hollik István.

2021. február 12. 14:31
null

„Ha összeomlana az egészségügyi ellátás, az térdre kényszeríthetné Orbán Viktort” – fejtegette az ATV műsorában Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt, szúrta ki a Magyar Nemzet.

„A tanárok és az orvosok sem tudják, hogy micsoda hatalom van a kezükben” – mondta az ATV Nap Híre című műsorában a hódmezővásárhelyi polgármester.

„Ha egyszer az összes tanár azt mondaná, hogy sztrájkolunk és nem megyünk be, akkor Orbán Viktort térdre lehetne kényszeríteni, ha az orvosok mondanák ugyanezt, megszűnik az egészségügy” – értekezett Márki-Zay Péter, aki a beszélgetős műsorban egy óriási füzetbe jegyzetelt. Azt is felrótta az állami szektorban dolgozó tanároknak és az orvosoknak, hogy – hasonlóan az ellenzéki parlamenti képviselőkhöz – a saját állásukat féltik, azért mennek be dolgozni nap mint nap.

A politikus a Fidesznek vége lenne egy ilyen bojkott esetében, a kormánypártok nem engedhetnék meg maguknak, hogy leálljon az egészségügy vagy az oktatás. „Roppant nagy lehetőség van a kezükben” – összegezte Márki-Zay Péter. „A koronavírus-járvány harmadik hullámának közelében tehát Márki-Zay Péter szerint ez lenne a legfontosabb cselekedet” – kommentálta a megszólalást a lap.

Márki-Zay egészen drámai lehetőségeket is magában hordozó szavaira Hollik István reagált pénteki videójában.

„Márki-Zay Péter tegnap este az ATV-n arra buzdította az orvosokat, hogy állítsák le az egészségügyet. Meg is indokolta ötletét: azért veszélyeztetné a betegek életét, mert így Orbán Viktort »térdre lehetne kényszeríteni«. Sokszor bizonyította már a baloldal, hogy a hatalomért bármire képes, de azért ez túlmegy minden határon.Ha Gyurcsány Ferenc, mint a baloldal vezetője nem határolódik el Márki-Zay kijelentésétől a holnapi évértékelőjén, azt úgy kell tekintenünk, hogy egyetértenek ezzel a szégyenteljes kijelentéssel” – írta a bejegyzésben a fideszes politikus.

Az ominózus beszélgetést itt nézheti meg. A jelenet a 28.perctől látható.

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tothpal
2021. február 15. 10:54
Ez az ember akkora marha, hogy párját ritkítja... Letagadom, hogy Hmvhelyen születtem...
egy genetikusanalattvaló
2021. február 13. 19:41
Ezt az embergyűlölő gonosz alakot, hogyan választhatták meg Hódmezővásárhelyen polgármesternek? Ennyire sok embert lehet megvezetni, becsapni? Ez polgármesterként dolgozik-e valamit, vagy csak az országos moslékkoalíciós politikában való helyezkedéssel, pozíciószerzéssel telik az élete? Másrészt a realitásérzéke tart a nullához. Gondolom mindenki emlékszik a kockás-inges tanártüntetésekre. Nem volt annak sem jelentős támogatottsága. Az orvosi kamara új vezetése meg lassan teljesen leírja önmagát a vakcina ügyben tett politikailag motivált nyilatkozataival, majd azok vállalhatatlanságának nyilvánvaló volta miatti szakmai helyesbítésükkel. Megint kiderült, hogy SZDSZ-es kutyából sem lesz demokratikus szalonna még MOK főtitkárként sem.
Akitlosz
2021. február 13. 15:03
Bezzeg ha a politikusok sztrájkolnának ... azt a nagy többség észre sem venné.
Bradanek
2021. február 13. 08:33
Valamikor a II. világháború idején, tisztább volt a képlet, mert megszólaltak a szirénák és a rádió is bemondta Bácska-Baja felől légi veszély, aztán hamarosan megjelentek a Liberátorok és szórták a bombáikat Budapestre és a pesti kórházakra, de velük hadban álltunk (sajnos) és ők ellenségek voltak. Most itt van ez a szörnyeteg, akit Márki- Zaynak hívnak, a globalisták zsoldjában áll és szintén a hazámra támad, szétbombázná a kórházainkat, nem törődve a beteg emberekkel, gyerekekkel, hozzátartozókkal. Háborúban állunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!