LMP: Diplomás bérminimumot kell bevezetni

2021. február 17. 10:17

Az ellenzéki párt szerint európai szintű közszolgáltatás csak akkor várható el, ha a közalkalmazottakat jól megfizetik.

2021. február 17. 10:17

Ismét benyújtja a diplomás bérminimum bevezetéséről szóló javaslatát az Országgyűlés elé az LMP. Ungár Péter, az LMP országos elnökségnek titkára szerdán sajtótájékoztatón kijelentette: a szociális dolgozók és a pedagógusok is igen nagy terhelés alatt dolgoznak a járványhelyzetben, bérük mégis igen alacsony. A közalkalmazotti bértábla nem becsüli meg a tudást, azt, ha valaki diplomát szerzett – fogalmazott.

– fűzte hozzá.

Frakciótársa, Hohn Krisztina elmondta: olyan százalékos különbséget szeretnének a garantált bérminimum és a diplomás bérminimum között, mint amekkora a minimálbér és a garantált bérminimum között van. Szerinte a kormány feltett szándéka, hogy kiüresíti a közalkalmazotti szektort, több szakmában már meg is szüntette a közalkalmazotti státuszt.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. február 17. 14:32
minek? a sok alul tanult felsőfoku senkiházik eltartására? mert ugye aki tud! azt megfizetik mindenhol a világon! a többivel meg a levesbe!
Magnólia
2021. február 17. 13:53
...A közalkalmazotti bértábla nem becsüli meg a tudást, azt, ha valaki diplomát szerzett – fogalmazott.... Összekeversz valamit. A kettő nem ugyanaz, hogy tudást szerzek, vagy végigseggelek egy egyetemet éppen hogy. Az egész közalkalmazott bértábla egy nagy rakás marhaság. A végzett ember elmegy egy munkahelyre, megállapodik a bérben, és ha megfelel akkor a próbaidő leteltével maradhat, ha "csak" diplomája van, akkor nyugodtan mehet egy ajtóval tovább. Ne tekintsünk már a közalkalmazottakra mint egy felsőrendű kasztra.
CirmoS
2021. február 17. 12:53
A valóság az Ungár, hogy ti a melósok jelenlegi bérének kb. a felét elvennétek, és szétosztanátok az ingyenélők között! Meg a jó édes anyukátokat!..... A ballibsi mindig is utálta a munkásokat, meg lenézte!!! Csak a szavazatuk kell!! A moslékcsürhével együtt takaródj, te milliárdos hülyegyerek!
nyugalom
2021. február 17. 11:31
Nem, a tudast kell megkovetelni! Bérminimum? Ki fizeti, barom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!