Deutsch Tamás felajánlotta segítségét Cseh Katalinnak

2021. február 05. 16:09

A momentumos politikus olyan dokumentum nyilvánosságra hozatalát követelte, amely Deutsch szerint már hónapok óta nyilvános – csak egy kis internetes keresésre lett volna szükség.

2021. február 05. 16:09
null

Deutsch Tamás felajánlotta Cseh Katalinnak, hogy bármikor áll rendelkezésére az internetes keresésben – mindezt egy Facebook-poszt alatti kommentben.

Az előzménykehez tartozik, hogy a momentumos képviselő a legnagyobb közösségi oldalon követelte, hogy „a kormány hozza nyilvánosságra, milyen szakmai és társadalmi egyeztetéseket folytatott le eddig a helyreállítási terv elkészülte érdekében, továbbá hozzák nyilvánosságra azt is, pontosan milyen területeken és mire kívánják elkölteni a helyreállítási alap forrásait”.

A nemzeti helyreállítási tervet a kormány az Európai Bizottságnak kell benyújtsa, a határidő április 30. A dokumentumnak tartalmaznia kell azokat a részletes terveket, amelyek a tavaly decemberben jóváhagyott költségvetés és a Next Generation EU keretében hazánkba érkező uniós források elköltéséről szólnak.

„Ahhoz, hogy ezek a források valóban megérkezzenek, a magyar kormánynak részletes tervet kell bemutatnia az Európai Bizottságnak, amit a testületnek jóvá kell majd hagynia. Mi, az Európai Parlament képviselői pedig véleményezni fogjuk, véleményünket pedig a Bizottságnak figyelembe kell vennie döntésekor. A nemzeti helyreállítási terv benyújtásának végső határideje április 30-a, de a munka és az egyeztetés már folyik a tagállamok és a Bizottság között” – írta Cseh Katalin.

Az uniós pénz ugyanis nem a kormányé, hanem az embereké! – zárul a liberális politikus posztja, amely alatt Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő kommentelt, belinkelve Magyarország Helyreállítási és Alkalmazkodási Tervét.

„Kedves Cseh Katalin,

Magyarország Helyreállítási és Alkalmazkodási Terve hónapok óta nyilvános. Az internetes keresés elsajátításában bármikor állok rendelkezésére. Ennyi” – szúrt oda Deutsch.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
T. Péter
2021. február 08. 17:24
Ezt a linket azért nem Deutsch találta meg kiváló keresői képességeivel. Cseh hozzászólása egy HVG-cikk belinkelése volt, amelyben ott van benne a kérdéses link. És persze nem a tervre mutat -- az még mintha nem nagyon készült volna el --, hanem "a magyar kormány terveinek vázlatára".
syphax
2021. február 08. 15:38
Ennél a csekatkánál hová1 köll dugni seprűnyyelet ho' jó legyen nékije?
rókabácsi
2021. február 08. 14:54
most lehetett informatikai továbbképzésre jelentkezni!? ezt kellett volna jurovázás helyett!
Box Hill
2021. február 07. 13:04
Mi az? Már egy botmixert se tud egyedül bekapcsolni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!