Budapesten várható a legnagyobb hotelpiaci fellendülés Közép-Európában

2021. február 24. 12:26

A CBRE előrejelzése szerint a turisztikai szegmens indulhat újra elsőként.

2021. február 24. 12:26

A hazai szállodapiac több lábon áll, ezért az egyik legkorábbi és legdinamikusabb fellendülés idén Közép-Kelet-Európában Budapesten várható – derül ki a vezető kereskedelmi ingatlan-tanácsadó, a CBRE legfrissebb hotelpiaci elemzéséből – írja az Octogon. Hozzátették: Magyarország belföldi turizmusra vonatkozó statisztikái továbbra is kiemelkedőek régiós viszonylatban, így a nyárra várt újranyitás eredményeként a balatoni és borturizmus beindulása jelentős lendületet adhat. A 2021-re tervezett szállodafejlesztések, valamint a tavaly megnyílt 12 új hotel turisztikai potenciálja pedig szintén kiaknázható.

„A magyarországi szállodapiac kifejezetten rugalmas és több lábon áll, ezért a régió többi országával összehasonlítva a hazai hotelipar ellenállóbbnak bizonyulhat” – áll az elemzésben. A COVID-időszak előtti, illetve a tavaly júniusi lazítások során mért adatok ugyanis azt tükrözik, hogy a közép-kelet-európai térségen belül hazánkban továbbra is kiemelkedően erős a belföldi turizmus, amely a nyárra várt újranyitást követően kulcsfontosságúnak bizonyulhat a honi szállodaipar talpra állása kapcsán. Ezt egészíti ki a vállalati ügyfelek és a külföldi turisták szegmense, írja az Octogon.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2021. február 24. 18:28
"Budapesten várható a legnagyobb hotelpiaci fellendülés Közép-Európában" És 30 év múlva elérjük az osztrák színvonalat. Halljuk vagy 30 éve. No, ennyit a jóslatokról.
Da Vinci
2021. február 24. 12:38
Reméljük mihamarabb bekövetkezik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!