Bővíti együttműködését az Alapjogokért Központ és lengyel partnerszervezete

2021. február 09. 12:09

Olyan összeurópai think-tank hálózat létrehozása a cél, amely képes kellő súllyal fellépni az „Isten, haza, család” gondolatának a kontinens politikai vitáiban.

2021. február 09. 12:09
null

Konzervatív erők európai szintű együttműködését tervezi az Alapjogokért Központ a lengyel Ordo Iuris-szal, derül ki a kutatóintézet Facebook-oldaláról.

Az Alapjogokért Központ a következő pontokban szedte össze az eseményeket és határozta meg az együttműködés fő csapásirányát:

„▪️ A 2020 februárjában megkötött kétoldalú együttműködési megállapodás kibővítéséről tárgyalt az Alapjogokért Központ lengyel partnerszervezetével, a konzervatív Ordo Iuris jogi kutatóintézettel a hétvégén.

▪️ A két szervezet egy olyan összeurópai think-tank hálózat létrehozását tervezi, amely képes kellő súllyal fellépni és hangot adni az »Isten, haza, család« gondolatának a kontinenst uraló politikai vitákban.

▪️ »Európában igenis érzékelhető egy nemzeti-konzervatív ébredés. Bár a globális liberalizmus hívei azt állítják, hogy fogalmilag kizárt a konzervatív erők nemzetközi együttműködése, mi mégis be fogjuk bizonyítani, hogy tévednek. Mi nem nemzetek felettiségben, hanem a nemzeti erők közötti kooperációban gondolkodunk. Ennek egyik kiváló példája, hogy a tavalyi évben sikeres kampányt indítottunk az Ordo Iuris-szal az Isztambuli Egyezmény uniós ratifikálása ellen« – fogalmazott Szánthó Miklós, a Központ igazgatója.

▪️ Kovács Istvánnal, a Központ stratégiai igazgatójával varsói látogatásuk során mindemellett megbeszélést folytattak Sebastian Kaleta igazságügyi miniszterhelyettessel, valamint Paweł Jabłoński külügyi helyettes államtitkárral is.”

Kép forrása: Alapjogokért Központ Facebook-oldala

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Simon.Templar
2021. február 09. 13:22
nem csak politikailag, szellemileg is meg kell szerveznünk magunkat!
VeJoLa
2021. február 09. 13:09
Egy biztonságos, stabil, alternatív európai médiafelületet kéne legelőször is létrehozni! A szélsőbal-uralta EP/EU számára a két jó barát jogi szervezetei együtt és egyszerre is lenyelhetők!
holder
2021. február 09. 12:44
Újabb remek lehetőség néhány milliárd forint közpénz lenyúlására
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!