A főváros szerint nincs pénz már zebrára sem, miközben milliós jutalmakat osztogatnak

2021. február 05. 16:57

Ráadásul a főváros nem fukarkodott a kiutalt pénzekkel még annak ellenére sem, hogy Karácsony Gergely korábban kijelentette: saját magukon kezdik a spórolást.

2021. február 05. 16:57
null

Miközben milliós év végi jutalmat kaptak a fővárosi tanácsadók Karácsonytól, Balogh Samu szerint már zebrára sincs pénze Budapestnek.

Ez különösen annak fényében érdekes, hogy egy a kimittud.atlatszo.hu portálra felkerült közérdekű adatigénylés dokumentuma szerint a főváros – a több száz fős lista tanulsága szerint – nem fukarkodott a kiutalt pénzekkel még annak ellenére sem, hogy Karácsony Gergely korábban kijelentette, hogy saját magukon kezdik a spórolást (az alábbi és a teljes listán szereplő összegek bruttóban értendőek – a szerk.).

Íme a 13 oldalas dokumentum egy részlete:

A főváros által kiosztott év végi jutalmak egy része.<br>Fotó: kimittud.atlatszo.hu
A főváros által kiosztott év végi jutalmak egy része.
Fotó: kimittud.atlatszo.hu

Jutalmakra tehát futja, de zebrára nem

Balogh Samu kabinetfőnök az egyik legnépszerűbb közösségi oldalra pénteken felkerült videóban arról beszélt, hogy még egy zebrát létesíteni sincs pénze a fővárosnak.

Mint fogalmazott: „jó lenne a Kazinczy utcánál zebrát létesíteni valóban, de nem tudjuk ezt csak úgy megvalósítani, mert nincsen rá forrásunk.”

A további részletekért a főváros által kiosztott jutalmak teljes listáját, valamint Balogh Samu teljes nyilatkozatát is megtekintheti.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán
 

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2021. február 08. 21:41
Elnézést, több vonalon utazom.
Romentumos Gyurcsányjugend
2021. február 06. 13:01
Még több pénzt a megszorító Draskovicsnak
Saksafar
2021. február 06. 11:37
Ébresztő támogatók, ezek most már olyan szinten néznek hülyének titeket is, hogy ideje lenne elgondolkodni. Mennyibe kerülhet egy zebra létesítése fővárosi szinten? A következő az lesz, hogy dobozos zsebkendőre sincs pénz a városházán, mert a csúnya kormány nem ad?
yndi
2021. február 06. 09:37
Ez is már micsoda szánalmas népbutítás. Évvégi jutalom a teljes közigazgatásban van, mindig is volt, évtizedek, talán évszázadok óta. Minden közigazgatási szervnél, így a kormánynál is, a minisztériumokban is, az országos hatáskörű szerveknél. Vagyis a kormány is osztogatta a jutalmakat 2020 végén. A jutalom általában az éves fizetés 10-20%-a. Ezzel próbálják ellensúlyozni, hogy a köztisztviselők nem is álmodhatnak arról, hogy az életmódjuk a magánszférában pénzt keresőkéhez hasonlítson. Kivéve persze, ha a családtagjaik meg a haverjaik állami pénzből milliárdosok lettek, mint számos fideszes politikusé, köztük Orbáné, Szijjártóé, Semjéné, stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!