Varga Judit reagált a lakóházát érintő baloldali rágalmakra

2021. január 28. 17:41

Közösségi oldalára feltett reakciójában beszélt ingatlanjáról az igazságügyi miniszter.

2021. január 28. 17:41
null

„Miután pár éve 10 milliós csok-támogatásból újította fel balatoni nyaralóját Varga Judit igazságügyi miniszter, most 200 millió forintért vett meg egyből 4 budai ingatlant is”, állította a DK közleménye, melyet mi is szemléztünk. A párt azt írta, „az igazságügyi miniszter – miután az adófizetők pénzéből kapott támogatást a balatoni házára – mindössze 8 millió forintos önrészre kapott 192 millió forint hitelt”.

Az üggyel kapcsolatban Varga Judit Facebook-oldalán azt írta: balatonhenyei házukat 2016-ban kezdték el építeni „a sok éves brüsszeli munkánkból származó jövedelmünkből és hitelből, még kint tartózkodásunk alatt.”  Mint írja, „sok százezer magyar családhoz hasonlóan – igénybe vettük a családi otthonteremtési támogatást is. Ekkor még úgy terveztük, hogy kiküldetésünk lejártakor ide költözünk haza (ezért sem budapesti ingatlan vásárlása mellett döntöttünk).”

Bejegyzésében kiemeli, hogy a ház 2017-ben készült el, amikor még nem volt közszereplő, az államtitkári felkérést ugyanis 2018 tavaszán kapta meg. Ezután költözött fel családjával egy budapesti bérelt ingatlanba. „2019-ben kaptuk meg a balatoni házra a jogerős használatba vételi engedélyt és ekkor éltünk a 16/2016-os kormányrendelet adta lehetőséggel és 5 éves felmentési időt kértünk arra, hogy állandó lakosként az ingatlanba költözzünk.” Varga Judit hangsúlyozza, hogy a jogszabály több esetben is lehetőséget ad az állandó bentlakási kötelezettség alóli felmentésre 5 évre.

Az igazságügyi miniszter a budapesti ingatlanvásárlással kapcsolatban leszögezi: családjával két lakást vásároltak a későbbi egybenyitás szándékával egy társasházban, a nagyobb lakásból 100 négyzetméter alagsori elhelyezkedésű. „A jelentős bankhitelt úgy kaphattuk meg 8 millió forint önerővel, hogy a férjem belvárosi ingatlanát pótfedezetként használtuk fel a hitelügylethez, így arra is rákerült a bank jelzálogjoga” – teszi hozzá. Varga Judit arról is ír, hogy ezt a belvárosi ingatlant tavaly decemberben eladták, a hitel jelentős részét pedig előtörlesztették.

Bejegyzésében Varga Judit leszögezi: ingatlanügyletei és aktuális jövedelmi viszonyát „a jogszabályoknak megfelelően tartalmazni fogja a jövő héten megjelenő vagyonnyilatkozatom”.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 392 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RPéter10
2021. február 01. 22:19
Csaknem százmilliót törlesztettek férjével, mégis maradt megtakarítása Varga Juditnak https://telex.hu/belfold/2021/02/01/csaknem-szazmilliot-torlesztettek-ferjevel-megis-maradt-megtakaritasa-varga-juditnak
Estragon
2021. január 30. 10:29
Rendszeresen látogatom a Mandinert, mert - többek között koromnál fogva is - elegem van az un. baloldali bagázsból (mind a régi, mind a feltörekvő generációból), a moslékkoalícióból, a parazita lét "jeles" képviselőiből, stb., akiket, és támogatóikat, nagyon frappáns és roppant találó hsz-ekkel ütnek az itt rendszeresen kommentelők, amiket nagy élvezettel olvasok. Nekem szimpatikus Varga Judit, mert okos, plusz csinos is. Nyilván érthető a felzúdulás ez ügyben, mert való igaz, hogy átlag feletti jövedelmek mellett gáz olyan eszközhöz nyúlni, amit (gondolom én) a kevésbé tehetősek érdekében hoztak létre, ergo nem csökkenteném az esélyét egy "prolinak" - ahogy itt többen is dobálóznak ezzel a "megszólítással" . . . Hangsúlyozom, megértem Varga Judit és a mellette kiállók érvelését, de . . . A legbosszantób az egész, végzetesen elcseszett 30 év történéseiben, hogy a hatalomba kerülők ("hatalom"? Ez is egy elcseszett terminus technikus, mert a választott közszereplők nem valamiféle feudális rendszer urai és parancsolói, hanem szolgái a társadalomnak) és a közelükben lévők -egyik pillanatról a másikra - hatalmas vagyonokra tesznek szert. Minkét oldalon! És ez nagyon nem jól van így, mert nem hűbéresei a társadalomnak, és mi, "prolik", nem a szolgái vagyunk ezen "uraknak". A diskurzusokat olvasva nagyon elszomorítónak tartom a verbális eldurvulást, a közönségességet, a nívótlan stílust, az acsarkodást és a minősíthetetlen személyeskedést (ez utóbbi mint érv, több, mint szánalmas). Feltételezem, hogy az eltérő véleményekkel bírók a valóságban ölre mennének, előkerülne minden, amivel a másikat el lehetne hallgattatni (rosszabb esetben megsemmisíteni). Akárhogy is van, működik az "oszd meg és uralkodj", annak ellenére, hogy mindkét tábor csupa okos entitások gyülekezeteként barmolja le a másikat . . . Nos, ilyen helyzetben melyik különb a másiknál?!
Bitrex®
2021. január 29. 15:22
Hú, látom a proli siserehad még mindig rugózik a témán. Ragasszatok pálmafás tengerpartos tapétát a panel nappalijába, oszt ti is üdülhettek.
Rick Deckard
2021. január 29. 14:38
Judit asszonyság nem igazságügy-miniszter, hanem a Fidesz ügyvédje. "Aztán ott van az is, hogy 2021-ben az Orbán-kormány igazságügyi minisztere a hazugságok és ferdítések, a gusztustalan rágalomhadjáratok etikai határátlépései miatt nyafog. AZ elmúlt években hol volt Varga Judit érzékenysége az etikai határokra, amikor a kormánysajtó válogatás nélkül ment bele bárkibe, politikusba, újságíróba, diáklányba, civilekbe, és terjesztett róluk undorító hazugságokat, amik miatt aztán perek sorait veszítették el?" (https://444.hu/2021/01/29/fiatal-haromgyerekes-nemzetkozi-jogasz-par-falura-koltozne)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!