A DK azonnali magyarázatot követel Varga Judittól

2021. január 28. 11:57

„Nem a fideszes milliárdosokat kellene családtámogatással segíteni!” – állítja a párt közleménye.

2021. január 28. 11:57
null

„Miután pár éve 10 milliós csok-támogatásból újította fel balatoni nyaralóját Varga Judit igazságügyi miniszter, most 200 millió forintért vett meg egyből 4 budai ingatlant is”, állítja a DK közleménye. A dokumentum szerint „az igazságügyi miniszter – miután az adófizetők pénzéből kapott támogatást a balatoni házára – mindössze 8 millió forintos önrészre kapott 192 millió forint hitelt”. Azt írják, hogy miközben tehát a családtámogatások nem emelkednek, a lakhatási válság pedig egyre több becsületes magyar családot taszít bizonytalanságba, a fideszes milliárdosok nyakra-főre vesznek fel kedvezményes állami hiteleket és vissza nem térítendő támogatásokat az adófizetők zsebéből.

A Demokratikus Koalíció azonnali magyarázatot követel Varga Judittól, miért vett fel 10 millió forintos támogatást közpénzből, ha közben megengedheti magának, hogy 4 budai ingatlant, gyakorlatilag egy teljes társasházat megvásároljon egyik napról a másikra? Szerinte mi, magyarok azért fizetjük Európa legmagasabb adóit, hogy a közös pénzünkből aztán fideszes milliárdosok váljanak ingatlanmágnássá? – teszi fel a kérdést a párt. A DK szerint „a pánikkormány fékezhetetlen lopásvágya és az ezzel járó morális és gazdasági válság a legfőbb oka annak, hogy a magyarok nem tudnak egyről a kettőre jutni”.

(MTI-OS)

(Fotó: Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, frakcióvezetője felszólal Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kapcsolatban az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. szeptember 21-én.MTI/Koszticsák Szilárd)

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2021. február 01. 14:06
Vajon demeter marta, afgantoma timi, stb nem el a lehetosegekkel? Majd pont a miniszter csal? Az csak a libsikomcsi bandanal szokas! Ld a vakcinat!
nyugalom
2021. február 01. 14:03
A kocsmaban verje az asztalt!
Vörös Gyuláné
2021. január 28. 19:39
A DK vezetése azonnali magyarázatot követel, hogy a Gyurcsány-Dobrev klán cégei miért nem kapják ugyanúgy fél áron az energiát, mint 2010 előtt?
Bihari Hunor
2021. január 28. 19:23
Itt a Valentin Hungaro villája, - de hasonló a Juhász villa , a Hijjer Pityu villája, a Juhász MSZP-alelnök villája, stb.. Tőlük a szadesz-maszop megkérdezte-e, hogy miből vették, építették? Hogy kaphattak rá annyi hitelt, ha egyáltalán szükségük volt hitelre? Ők az ausztriai, bisseu guineau-i offshore-ban gyűjtögetett lopott pénzeikből is meg tudták oldani. Nem is beszélve a hibbant, vérengző Néróról, akinek a ZABRÁLT VILLÁÉRT a kisújját sem kellett megmozdítani. Egyből a cégek, vállalatok, tulaldonrészek lopására koncentrálhatott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!