László Imre, Újbuda DK-s polgármestere is beoltatta magát

2021. január 28. 19:12

Korábban a gyöngyösi baloldali polgármester soron kívül oltatta be magát.

2021. január 28. 19:12
null

Dr. László Imre, a XI. kerület DK-s polgármestere is beoltatta magát – erről saját maga számolt be az ATV-ben.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján olvasható az oltási terv kivonatolt változata, amelyből

egyértelműen látszik, hogy első körben az egészségügyi dolgozókat oltják be.

Adódik a kérdés, hogy ki számít annak: 

Egészségügyi dolgozó: minden egészségügyi tevékenységet végző természetes személy, aki egészségügyi tevékenység végzésére jogosító szakképesítéssel rendelkezik, vagy aki nem rendelkezik szakképesítéssel, de közreműködik a szakképesítéssel rendelkező egészségügyi dolgozók által ellátandó feladatokban.

  1. orvos
  2. asszisztens, szakasszisztens
  3. ápoló személyzet
  4. népegészségügyi szakember
  5. orvostanhallgató
  6. egészségügyi szakképesítéssel rendelkező adminisztratív feladatokat ellátó személyzet
  7. védőnő
  8. egyéb egészségügyi felsőoktatásban hallgatói jogviszonnyal rendelkező személy
  9. A gyógyszerészek, gyógyszertári asszisztensek szintén egészségügyi dolgozók, a gyógyszertár működtetésében részt vevő személyekkel együtt a védőoltásuk a fenti csoportok után történhet meg.

Egészségügyben dolgozó: a fenti csoportokba nem tartozó, de egészségügyi intézményben dolgozó személy, adminisztratív feladatokat ellátó nem egészségügyi szakképesítéssel rendelkező állomány és takarító személyzet.”

Ezek alapján látszik, hogy

az számít egészségügyi dolgozónak, aki jelenleg is dolgozik,

tehát folyamatosan érintkezik betegekkel. Ezen felül az egészségügyi képesítéssel nem rendelkező, de kórházakban dolgozók is beleesnek ebbe a kategóriába.

Dr. László Imre komoly orvosi tapasztalatokkal rendelkezik: 1995 és 2001 között a budapesti Honvédkórház, majd 2011-ig a Szent Imre Kórház főigazgatója volt.

Az ATV-ben árulta el, hogy beoltották

Az ATV Start január 8-i adásában elhangzott, hogy László már nem praktizál. Újbuda DK-s polgármestere arra a kérdésre, hogy kapott-e, kaphat-e oltást, kifejtette, hogy „a rendelet az úgy szól, hogy az orvosi diplomával, egészségügyi végzettséggel rendelkezők számára teszik lehetővé. Én bejelentkeztem erre elsején, hatodikán kaptam meg a választ, de közben a régi kórházam, ott ahol tíz évig főigazgatóként dolgoztam, értesített, hogy tisztelettel várnak, ami rendkívül jól esett. Úgyhogy most megyek.”

„Akkor sikerül? Most megy az oltásra?” – kérdezett vissza a műsorvezető.

„Tizenegy órára” – válaszolta László.

Az adás címe egyébként a következő volt: Szervezetlenül zajlik az egészségügyi dolgozók oltása?

László Imre így reagált a kérdéseinkre:

Az ügyben megkerestük Dr. László Imrét, hogy kívánja-e kommentálni a híreket.

Arra a kérdésünkre, hogy beoltatta-e magát, azt válaszolta, „orvos vagyok, egyszerű a válasz. Egy: meg kell nézni a kormányrendeletet, hogy mit ír elő. Kettő: Honnan tudják azt, hogy én nem írtam alá egy olyan papírt, amiben gyakorlatilag önkéntes segítőként azt vállaltam, hogy közreműködök, segítséget adok orvosként.”

Utóbbit valóban nem tudhatjuk, de Dr. László Imre nem is árulta el nekünk. Amennyiben önkéntesként munkára jelentkezett, innen is köszönjük a szolgálatát.

Arra a kérdésre, hogy praktizál-e jelenleg, azt válaszolta, hogy

Majd visszakérdezett, hogy Müller Cecília szerintünk praktizáló orvos-e, és kijelentette, hogy nem kíván reagálni.

(Müller Cecília egyébként országos tisztifőorvosként, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetőjeként egészségügyben dolgozónak számít.)

Végül több visszakérdezés után elmondta:

Nem kívánok olyan dologban részt venni, ami inkorrekt, nem megfelelő, és a háttér ismerete nélkül próbálnak belőlem valamilyen szinten, mint ellenzéki kerület vezetőjéből egy bűnbakot csinálni. Nem vagyok hajlandó.”

„Elmondtam amit szükségesnek tartottam, ennyi az, amit hozzá szerettem volna fűzni” – zárta le a beszélgetést a DK újbudai polgármestere.

A gyöngyösi polgármester soron kívül oltatta be magát

Ahogy korábban megírtuk, volt szocialista képviselő háziorvosa tanácsára oltatta be magát Gyöngyös baloldali polgármestere. Információink szerint Hiesz György feleségét is beoltották. De megkapta a vakcinát a háziorvos felesége is, aki egy gyöngyösi önkormányzati cég ügyvezetője.

Frissítés:

Dr. László Imre a Facebook-oldalán reagált a beoltásával kapcsolatos hírekre. Közleményében kiemelte, hogy a Szent Kristóf Rendelőintézetben önkéntes segítő munkát vállalt még tavaly, valamint a napokban jelentkezett önkéntes oltóorvosnak. Utóbbi feltehetően már jóval a beoltása után történhetett, tekintve, hogy az ATV Start január 8-i adásában említette, hogy a műsor felvétele után fogják beoltani.

Posztjában már nem említette meg, hogy régi kórháza megkereste volna, csupán azt írta, hogy a kijelölt oltóhelyek egyikén regisztrált, és onnan értesítették, a döntést pedig személyes közbenjárással nem befolyásolta. Emellett hangsúlyozta: pártjának oltáspártiságát csak úgy tudta hitelesen képviselni, hogy orvosként beoltatta magát.

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik