Magyar orvos is van Erzsébet királynő kitüntetettjei között

2021. január 02. 14:26

Szakmány Tamás Walesben élő orvosprofesszor a Brit Birodalmi Rend tagja lett.

2021. január 02. 14:26
null

Közzétették azoknak a névsorát, akiket II. Erzsébet királynő a lovagrendek tagjaivá kívánt emelni, érdemeik elismeréseképpen – írta meg az Infostart. A listán magyar név is szerepel: Szakmány Tamás Walesben élő orvosprofesszor a Brit Birodalmi Rend tagja lett.

Szakmány professzor Érden érettségizett a Vörösmarty Gimnáziumban, majd a pécsi Tudományegyetem orvosi karán lett az anaszteziológia doktora. 2004-ben tapasztalatszerzés végett költözött Angliába, Liverpoolban dolgozott és ott értesült arról, hogy Pécsett, az egyetemi klinikán leépítéseket terveznek, ezért a kint maradás mellett döntött. Öt éve lett Wales-ben a Gwenti Kórház súlyos betegeket ellátó részlegének az orvosa, majd vezetője. Hamarosan a Cardiffi Egyetem is igényt tartott a szaktudására, meghívta professzorának – írja a portál.

A koronavírus-járvány kitörésekor rendkívül fontos szerepet kaptak az anasztezológus szakorvosok, Szakmány professzor a súlyos betegek kórházi ellátásának walesi koordinátora lett.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2021. január 03. 12:25
Vakcina ügyben - éppen a magyar tudósok fantasztikus érdemei miatt -, talán megérdemelnénk némi protekciót!
annamanna
2021. január 03. 01:17
Érdemes megnézni ezt a posztot: Látványosan lépett át 2021-be Seattle https://mandiner.hu/cikk/20210102_seattle_2021_needle Mert az egész produkciót cakkpakk MAGYAROK CSINÁLTÁK!!!!! Hát ájulat, komolyan, le vagyok döbbenve.
OrangeOrder
2021. január 02. 18:41
Gratulálunk! Gyurcsány elüldözte :))
istvánkeve
2021. január 02. 17:59
Gratulálok Neki. Örülök annak, hogy a magyar név fényebb lett körülötte!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!