Itt az idő feloldani a kijárási tilalmat!

2021. január 11. 15:32

Az uszodák és edzőtermek megnyitását, a színházak, stadionok-sportcsarnokok és más szórakozóhelyek újranyitását szorgalmazza a Mi Hazánk.

2021. január 11. 15:32
Dúró Dóra

„Az uszodák megnyitását és a tornaórák újraindítását szorgalmazza a Mi Hazánk

Az uszodák és edzőtermek megnyitását szorgalmazza a Mi Hazánk Mozgalom, a lezárásellenes párt, valamint a hónapok óta többnyire szünetelő testnevelésórák újraindítását. Az, hogy futni sem mehet a szülő, miután lefektette gyermekét, ugyanolyan kontraproduktív, mint a 19 órai boltzár, amely miatt csak összezsúfolódnak a vásárlók. Itt az idő feloldani a kijárási tilalmat!
De nemcsak kenyérrel él az ember, a színházak, stadionok-sportcsarnokok és más szórakozóhelyek újranyitását is szorgalmazza a Mi Hazánk, és különösen a vendéglátóhelyekét: akár korlátozott létszámmal, de működhessenek ismét! Ezek a többségében kisvállalkozások nem bírnak tovább zárva tartani, tönkre fognak menni, hiszen a tavalyi évben is nagyjából négy hónapot zárva kellett lenniük. Egy vendéglátóhelyen egyszerre így sem tartózkodna több ember, mint pl. egy átlagos élelmiszerüzletben, nem beszélve a plázákról, ahol több ezer ember volt egyszerre jelen a múlt hónapban is.

A Mi Hazánk tiltakozik az oltás lehetőségével nem élők hátrányos megkülönböztetése ellen. Legyen joga mindenkinek dönteni! Aki úgy érzi, hogy rá fertőzésveszélyt jelenthet egy oltást visszautasító honfitársunk, az önmagát beoltathatja. Mindenki dönthessen a maga sorsáról, ne diszkriminálják a másként gondolkozókat!

Gigantikus kiadások vannak a lezárások miatt, pedig e pénznek volna helye pl. az egészségügy különböző területein.

Felbecsülhetetlen egészségkárosodást szenvednek el az emberek a halasztott műtétek, az elmaradt kontroll- és szűrővizsgálatok miatt. A Mi Hazánk mint a lezárásellenes párt nem hagyhatja szó nélkül az uszodák kontraproduktív bezárását, és a minisztériumi állásfoglalás nyomán hónapok óta többnyire szünetelő tornaórákat, miközben a mindennapos testnevelésre most nagyobb szükség volna az immunrendszer erősítése érdekében, mint máskor. Szlovéniában ezért nyitották meg az uszodákat és edzőtermeket, Magyarországnak is lépnie kell!”

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viro manĝi
2021. január 12. 10:00
A mi megyénkben (cca. 0,5 milliós megye) az aktív fertőzöttek száma 35 százalékkal csökkent 1 hónap alatt. (dec.12. kb. 8,5 ezer fő / jan.12. kb. 5,5 ezer fő). Azt gondolom én is, hogy meg lehet kezdeni a nyitást február 1-től, és szerintem a kormánynak is ez a szándéka.
Sulammit
2021. január 12. 09:45
Ez a cikk már múltkor lement és véleményeztük is, hogy sok hülyeséget és valótlanságot írt le Dórika
SwordFish
2021. január 12. 08:12
Dúró Dórának igaza van, ha a vírusmániákusok erőltetik a karantént, akkor a Fidesz elveszíti sokunk támogatását, de nem baj, mert a moslékellenzék töketlensége miatt így is nyernek majd, de a kétharmadhoz már szükség lesz a Mi Hazánk szavataira. Politikailag tart még a járvány és politikailag is lesz vége - legkésőbb jövőre.
iIonah
2021. január 12. 00:46
Már az ismerőseim között is egyre durvább dolgokat művel a vírus. Dórika megint fölöslegesen járatta a száját, ezt a pár hónapot már féllábon is ki kell bírni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!