Budavár: távozik a jegyző a költségvetési balhé után

2021. január 20. 18:11

A Mandiner tárta fel, hogy jogsértő módon fogadták el a budavári költségvetést. V. Naszályi Márta már új jegyzőt keres.

2021. január 20. 18:11
null

A Mandiner birtokába jutott V. Naszályi Márta I. kerületi polgármester munkatársaknak írt levele. A politikus arról tájékoztatta a munkatársait, hogy közös megegyezéssel megszűnt Tarjányi Tamás, a Budavári Polgármesteri Hivatal jegyzőjének szerződése. 

Tisztelt Képviselők!

Tájékoztatlak benneteket, hogy dr. Tarjányi Tamással, a Budavári Polgármesteri Hivatal jegyzőjével 2021. február 28-án közös megegyezéssel megszüntetjük a jogviszonyát.

Jegyző úr ezen időpontig teljes körűen ellátja feladatait, a jegyzői pályázat kiírásáról gondoskodtam.

Üdvözlettel:

V. Naszályi Márta
polgármester

Még december közepén, a Mandiner hozta le elsőként, hogy jogsértő volt a Budavári Önkormányzat költségvetése. Információink szerint az elsődleges probléma az volt, hogy nem a képviselő-testület által elfogadott büdzsé került kihirdetésre. Az ügyben korábban a kormányhivatal is figyelmeztette az önkormányzatot. „A jövőben a mindenkori költségvetéssel kapcsolatban megalkotott önkormányzati rendeletek előkészítése és elfogadása során az alapvető jogalkotási és jogszabály-szerkesztési követelményekre fordítsanak kiemelt figyelmet” – kérte a kormányhivatal az I. kerületi önkormányzattól.

Az ügyben kerestük a budavári polgármestert is, ahogy válaszol, frissítjük cikkünket.

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pipas2
2021. január 21. 12:59
Én csak azon vagyok meglepődve hogy a budavári lakosok eltűrik, de meddig tűrik el ennek a bolsevik ribancnak az ámokfutását?
formaegy
2021. január 20. 23:18
"Az elsődleges probléma az volt, hogy nem a képviselő-testület által elfogadott büdzsé került kihirdetésre." Egy kérdés V. Naszályi Márta! Amit a képviselő testület hoz döntésként azt a jegyző saját maga változtatta meg, vagy valaki megkérte rá?????? Mennyit kapott a jegyző a távozásáért, hogy kussoljon?????? Csak ha egyedüli döntése lett volna a jegyzőnek abból a jegyzőnek milyen előnye származott volna?????? Ja, hogy neki semmilyen?????? Kinek? Csak nem véletlenül a polg mest.-nek????
DrPepper
2021. január 20. 22:10
Van egy álmom: Naszályi megy és Tarlós veszi át a helyét. Vagy visszajön Nagy Gábor Tamás.
kortárs
2021. január 20. 21:18
Vörös Naszály Márta új elvtársat keres a várba! A kommunista párt intézete pedig fillérekért kap ingatlant a proli nénitől, lesz ott agytröszt minden hülyeségükre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!