A Várba költözhet a Politikatörténeti Intézet irodája

2021. január 19. 12:53

Az MSZP-hez köthető szervezetnek a V. Naszályi Márta által vezetett első kerület biztosíthat új irodát.

2021. január 19. 12:53
null

Ahogy korábban mi is megírtuk, a Magyar Állam jogi úton kérte az MSZP-hez kötődő Politikatörténeti Intézetet (PTI), hogy a Kúria egy korábbi döntése értelmében hagyja el az Igazságügyi Palotát, 

a Kossuth téren található épületet ugyanis a Politikatörténeti Intézet még 1990-ben kapta meg.

2010 után évekig pereskedett az Intézet a magyar állammal, hogy ne kelljen kiköltöznie a Kossuth téren található székházból, végül a bíróság is a magyar államnak adott igazat. A költözésre egyébként azért van szükség, mert a Kúria a kormány döntése szerint visszaköltözik eredeti épületébe, ahonnan már Rákosi Mátyásék rakták ki.

Az ügyben új fordulatnak számít, hogy 2020 decemberében a V. Naszályi Márta által vezetett I. kerület igen jutányosan, 24 418 forint/hó áron egy év határozott időre adott bérbe egy 120 négyzetméteres ingatlant az Úri utcában. Az indoklásban azt írják: „A Politikatörténeti Alapítvány megkereséssel fordult a Budavári Önkormányzathoz, mely szerint a Politikatörténeti Intézet és Levéltára, Könyvtára, valamint Társadalomelméleti Műhelye arra kényszerül, hogy az év folyamán kiköltözzön jelenlegi helyéről, és saját ingatlan híján tevékenységét szétdaraboltan, különböző helyszíneken folytassa. Az Intézet az utolsó, jelentős, nemzetközileg is számon tartott olyan történeti és társadalomtudományi kutatóintézet, amely az állami intézményrendszeren kívül működik és ragaszkodik a tudományos kutatás normáihoz.”

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dorset Naga
2021. január 19. 23:56
Mi a fasz fér el 120 négyzetméteren? A nyaralóm is akkora. Ilyenkor csak kb. hetven négyzetmétert fűtök.
nyugalom
2021. január 19. 17:31
Nemzetkozi? Micsoda? A elég!
nyugalom
2021. január 19. 17:30
A proli komcsik mit keresnek a varban? Valamelyik libsikomcsi vegye epuletet vagy fogadja be a hazaba a sok hazug, aljas firkalmanyt!
villogókékfog
2021. január 19. 16:52
"Az Intézet az utolsó, jelentős, nemzetközileg is számon tartott olyan történeti és társadalomtudományi kutatóintézet," Az összes ballibsfos körberajongja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!