Újabb baloldali vezetésű kerületben lesznek megszorítások

2020. december 01. 18:31

László Imre, Újbuda DK-s polgármestere bejelentette, hogy kerületében jelentősen megemelik az építmény- és telekadót.

2020. december 01. 18:31
null

László Imre, Újbuda DK-s polgármestere közösségi oldalán jelezte, a vállalkozásokat és a gazdagokat érintő építmény és telekadót emelik meg januártól a 11. kerületben – számol be a Hír TV. A januártól életbe lépő, mintegy 30 százalékos emeléssel számítások szerint csaknem 1,2 milliárd forintot vonnak el a helyi vállalkozásoktól és magánszemélyektől. A polgármester megjegyzése szerint a szigorító intézkedések csak ideiglenesek.

A térség KDNP-s országgyűlési képviselője, Simicskó István szerint a rendszerváltás óta nem volt példa arra, hogy majdnem 30 százalékkal emeljék az építmény- és telekadót. „Vagy nem kezeltek még sohasem válságot, ehhez képest igen erőteljesen kioktatják a kormányt és folyamatos támadás alatt vagyunk, vagy pedig nem oldottak meg válságot” – mondta Simicskó, hozzátéve: a baloldali válságkezelés az mindig megszorításokból áll.

Címlapkép: László Imre beszédet mond 2020. november 4-én. Fotó: MTI/Mónus Márton

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2020. december 02. 08:01
Muhaha, hát nagyon okosan a kormány intézkedett az adóemelésekről rendeletben. Szopóroller a dk-nak. Lehet a kasszából eddig kilopott pénzt vissza tenni saját zsebből.
VakzKommondor
2020. december 02. 06:10
Igen, minden a terv szerint megy. A kurvák melegek tolvajok és drogok pártja (fidesz) elvonja a pénzt ahol nem a párt a vezető.
Kettőazkilenc
2020. december 02. 01:48
A válságkezelés általában megszorításokkal jár, Simicskó elég nagy hülyeséget mondott ezzel. A fidesz is extra adókat vetett ki 10-ben. Az más, hogy talán lehetne várni egy fél évet vagy valami, hogy kezdjen normalizálódni a helyzet, addig benyelni a lyukat és utána emelni valamit ha deficitet ki kell hozni, nem pedig most emelni amikor csomó ember szopórolleren van pénzügyileg. Inkább azt gondolom a baloldalnak kell a pénz a 22-es kampányra, így Karácsony kaszálja a nagyját, de mindenki bele kell tegye a kalapba amit ki bír hozni. Sok sok milliárdot kell átcsorgatni mert Gyurcsány, meg Soros meg ki tudja milye befektetőik vannak, nem szívesen fizetik saját zsebből az egészet, jobb ha közpénzből van, mégis...
NTLLK
2020. december 01. 23:28
Mégis, drága újbudaiak, mire teccccettek számítani? Ha nem lenne vírus, akkor is ugyanez lenne. Ez nekik a természetük. Emelgetett adóval kipiszkálni mindenkit a tulajdonából! És kinek van pénze rá? Nyomott áron? Hát nekik, természetesen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik