Szijjártó: Új üzemcsarnokot épít Zsámbékon a Medicontur Kft.

2020. december 15. 15:57

Szijjártó Péter elmondta, hogy a Medicontur vállalat második alkalommal nyert támogatást a kormány programjából, amely a versenyképesség növelését segíti.

2020. december 15. 15:57

„Új üzemcsarnokot épít Zsámbékon a Medicontur Kft., a 622 millió forintos beruházáshoz 248 millió forintos állami támogatást kap a cég, amely így 300 magyarországi dolgozója munkahelyét tudja megvédeni” – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter kedden Zsámbékon.

Szijjártó Péter elmondta, hogy a Medicontur vállalat második alkalommal nyert támogatást a kormány programjából, amely a versenyképesség növelését segíti. Hozzátette, hogy a beruházás keretében az orvosi, szemészeti segédeszközöket gyártó cég egy 2300 négyzetméteres új üzemcsarnokot szeretne létrehozni, hogy tovább javítsa pozícióját a szembe ültethető lencsék piacán. „A cég nemzetközi versenyképességét mutatja, hogy a Magyarországon előállított termékeinek 90 százalékát a világpiacon értékesíti, több mint 70 országban érhetőek el az egészségügyi termékei” – fűzte hozzá a miniszter.   

Szijjártó Péter elmondta, hogy a magyar orvosiműszer-gyártás termelési értéke az idei első tíz hónapban 13 százalékkal nőtt, ma már 10 ezer embernek ad munkát az ágazat. Csenger-Zalán Zsolt, a térség Fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a vállalat fejlesztéseivel Zsámbék felkerül a világ gyógyászati-segédeszköz térképére, mivel az itt gyártott beültethető lencsék világszínvonalúak.   

Kontur László, a Medikontur Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: vállalatuk több európai országban is jelen van. Magyarországon a zsámbéki mellett Budapesten és Törökbálinton van telephelyük, a beruházással céljuk a gyártási kapacitás növelése és összevonása. A nyilvános cégadatok szerint a Medicontur Kft. tavaly mintegy 7,3 milliárd forint árbevételt ért el az előző évi 6,2 milliárd után. Adózás utáni nyeresége viszont 821 millió forintról 519 millióra csökkent 2019-re.

(MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2020. december 15. 21:57
Örülök, hogy megvannak és fejlődnek. Vagy húsz éve még az egyetemről voltunk kint náluk, már akkor is a műanyag szemlencsékkel foglalkoztak. Komoly bár kisebb cégnek tűntek, emlékszem talpig védőruhába öltöztünk és többlépcsős zsilipen jutottunk be a pormentes gyártótérbe. Ezek azok a területek, ahol labdába tudunk rúgni.
Hétszűnyű Kapanyányi Monyók
2020. december 15. 17:22
Épül-szépül Európa legolcsóbb, szakszervezettől legmentesebb összeszerelő üzeme.
MayorAnna
2020. december 15. 16:43
Tisztelt Miniszter Úr! Jó lenne ritkítani a külföldi cégek magyarországi beruházásait, és egyre gyakoribbá a 100%-ban magyar tulajdonú gyárak avatását! Esetleg megpróbálhatná nemzeti kormányunk ebbe az irányba vinni nemzetünk gyarapítását most már-tíz év elmúltával. Csak egy ötlet...
Drazsé
2020. december 15. 16:01
Új kutyaólat avat Szekszárdon Szíjjártó. Helikopterrel megy oda. "Külügyminiszter." :))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!