ORFK: Életveszélyesen megsérült az Újpesten megkéselt rendőr

2020. december 24. 14:21

Kolléganője, aki agyonlőtte a támadót fizikailag nem sérült meg, de sokkos állapota miatt megfigyelésre szintén kórházba került.

2020. december 24. 14:21
null

Életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba a mentők az Újpesten csütörtök reggel megkéselt rendőrt – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján. A támadót a sérült járőr társa lelőtte.

Gál Kristóf elmondta: a rendőrségre csütörtök reggel 6 óra 37 perckor több bejelentés érkezett egy hangoskodó férfiről, aki egy IV. kerületi, Kassai utcai társasház lépcsőházában emeletről emeletre rohangált és közben agresszívan ütötte, rugdosta a bejárati ajtókat. A BRFK IV. kerületi rendőrkapitányságának járőrpárosa – egy férfi és egy nő – 6 óra 43 perckor érkezett a helyszínre. A zavartan viselkedő támadó a szóvivő tájékoztatása szerint minden előzmény nélkül késsel többször megszúrta a férfi rendőrt, egy 26 éves őrmestert. A járőr társa, egy 23 éves őrmesternő – társa és saját élete védelme érdekében – használta szolgálati lőfegyverét, több lövést adott le a támadóra, egy 35 éves délegyházi férfira, aki a helyszínen meghalt.

Gál Kristóf közölte: a megszúrt rendőrt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, kolléganője fizikailag nem sérült meg, de sokkos állapota miatt megfigyelésre szintén kórházba került. A szóvivő hangsúlyozta: a jelenleg is műtőben levő őrmester több létfontosságú szerve megsérült, így a rendőrnő határozott fellépésével megmentette járőrtársa – és vélhetően a saját – életét. Gál Kristóf a rendőrség állománya nevében aggodalmát fejezte ki a sérült rendőrért, mielőbbi teljes gyógyulást kívánva neki. A két rendőr ellen elkövetett bűncselekményt a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja, a nyomozásról a későbbiekben adnak tájékoztatást – tette hozzá.

(MTI)

(Fotó: Rendőrségi helyszínelők 2020. december 24-én egy IV. kerületi társasház előtt, ahol egy rendőr lelőtte a járőrtársa életére törő férfit. A késes támadó a helyszínen meghalt, a sérült rendőrt kórházba vitték. MTI/Mihádák Zoltán)

Összesen 249 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fáskerti
2020. december 25. 13:34
Mindenekelőtt tudnunk kéne, milyen volt a délegyházi késelő ámokfutó bőrszíne. Csak akkor tudunk objektív ítéletet alkotni. Ha piros, sárga, zöld, kék vagy fehér akkor minden OK.
zoim
2020. december 25. 10:45
Le kellett volna lőni a késsel rendőrre támadó veszett kutyát, mielőtt megsérült volna a rendőr. Persze, akkor meg is hurcolták volna őket, az érzékenyített jogvédők kétségbe vonták volna a fegyverhasználatot. Így, az életveszélyes sérülés miatt kussolhatnak. A fiatal rendőrnő és társa előléptetést, és kitüntetést érdemel.
OberEnnsinnen
2020. december 25. 10:44
"A zavartan viselkedő támadó minden előzmény nélkül késsel többször megszúrta a férfi rendőrt" "minden előzmény nélkül " pedig nem. "A zavartan viselkedő támadó" az effektíve a maga az előzmény. Csak, sajnos, a rendőrt erre nem képezték ki, ilyen alapdolgokra. Vagy: nem figyelt eléggé. Egy zavartan viselkedőt megközelíteni, belépni az aurájába, úgy hogy nem emeltetem fel a két karját, az hiba, mulasztás, trehány szolgálat...
benedek77
2020. december 25. 09:57
Mivel nem vinnyog a TASZ, és nem hőbörög a Kiscsalád, szinte biztos hogy a támadó nem cigány volt.:-) Szerencséjükre, mert akkor most 2 halott rendőrről olvasnánk a híreket... Viszont végre csináltak is valamit, egy hülyével kevesebb. Jobbulást a sérültnek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!