Őrizetbe vették a vírusszkeptikus Gődény Györgyöt

2020. december 11. 11:30

A Nemzeti Nyomozó Iroda emberei házkutatást tartottak Gődény György házában, és őrizetbe is vették az egyik leghíresebb magyarországi vírusszkeptikust.

2020. december 11. 11:30
null

Gődény György Facebook-oldalára kitett posztban számol be a házkutatásról, a bejegyzést állítólag a felesége írta. Ebben Gődény Melinda azt írja, hogy az NNI emberei hajnalban érkeztek hozzájuk, lefoglaltak több vagyontárgyat, Gődény Györgyöt pedig letartóztatták. Gődény Melinda a posztban a koronavírus-szkeptikus követőinek támogatását kéri egy Facebook-csoporthoz való csatlakozás képében. A csoportban Gődény tegnap este arra buzdította híveit, hogy sípokkal, kürtökkel tüntessenek a járványügyi intézkedések ellen.

Frissítés:

Az operatív törzs sajtótájékoztatóján az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy négy vírustagadónál jelentek meg hajnalban a rendőrök. Ezen személyek egyike lehet Gődény György. Gál Kristóf arról is beszélt, hogy a rendőrök számítógépeket foglaltak le a helyszínen, továbbá hangsúlyozta, hogy nem feljelentésre indult el a vizsgálat, hanem hivatalból, amit több hete indítottak, rémhírterjesztés gyanújával.

Címlapfotó: YouTube

Összesen 334 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cooperator
2020. december 13. 14:08
EZ A FAZON A MUSZLIMOK ELŐRETOLT BÁSTYÁJA LEHET AZZAL A GUSZTUSTALAN SZAKÁLLÁVAL- CÉL: RITKÍTANI AZ ELLENÁLLÓKAT!
gonterl
2020. december 13. 11:59
Azt hiszem, hogy mindenkinek mindenről van véleménye. Többnyire ezt a véleményt megtartja saját magának, vagy megosztja a barátaival, közeli ismerőseivel. Ha azonban egy hírközlő szervezet képviselője megkérdezi, hogy erről, vagy arról mi a véleménye, az már más elbírálás alá esik. Az kérdés lehet, hogy ezt a jelenséget ki, és minek minősíti. Egy biztos, ez az ember elmondta a véleményét. Más a helyzet akkor, ha a véleményalkotó felkeresi a hírközlő szervezet képviselőjét, hogy tegyék közzé az ő véleményét. Ilyenkor a hírközlő hatóság felelőssége is felvethető a vélemény megalkotója mellett. Azt, hogy Gődény letartóztatása mögött melyik szituáció fedezhető fel, nem tudom, mert az eddigi információim alapján ezt nem tudom kitalálni. Azt, hogy véleményt formál a dolgokról, helyesnek tartom. Az, hogy vírus van, elhiszem, mert mindig is volt és valószínű, mindig is lesz. Régen azt tanították, hogy "zsebkendőbe köhögj, tüsszents, ha nincs időd elővenni a zsebkendődet, tedd a bal kezedet a szád elé, így a jobbal parolázhatsz". Lehet, hogy sokan, velem együtt, megelégednének a régi módszerrel is. Arról nem is beszélve, hogy egy csomó kérdésre nem kapnak semmi, vagy általuk értelmesnek tartott választ. Például: A védőruha azt sugallja, hogy az ember a fején lévő nyílásokon kívül, a teljes testén keresztül is megfertőződhet. Mi teszi hatékonnyá, a szem és fülcseppeket? Ha ezek hatóanyagai bejutnak a szervezetbe, akkor a vírust mi akadályozza meg abban, hogy ezeket az utakat válassza?
duzur
2020. december 13. 10:20
Ez a hír, teljesen uj mélységeket fedett fel, eddig civilizált módon vitatkozóknál is. Pedig elöfordultak már itt eddig is, nagyon kényes témák.
ksara
2020. december 11. 21:03
Úgyis összegyűlnek tüntetni a járványügyi intézkedések ellen. E nemes alkalomból a főgörény és kedves családja nyilvánosan nyalogasson mosatlan ágytálat a covid osztályról, bizonyítva tanait és bátor elkötelezettségét. És a hívek lehetőleg kövessék a mestert. Aztán énekelve vonuljanak be együtt valamelyik zárt osztályra. Hátha ott majd meggyőzi őket a betegápoló. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!