Januárban érkezik az első tram-train

2020. december 28. 15:38

Az ország első vasút-villamosa ősztől fog közlekedni Szeged és Hódmezővásárhely között.

2020. december 28. 15:38
null

A gyártó Stadler Rail Valencia S.A.U. közölte, hogy 2021. január közepén megérkezik az ország első vasút-villamosa, amely ősztől Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő dízel-villamos hibrid tram-train – tájékoztat a MÁV. A 37 méter hosszú, 70 tonnás járművet kamionokkal szállítják kocsinként Valenciából Szentesre.

A tram-train jármű három részben érkezik meg Szentesre. Az összeszerelést követően a vonali próbákat a Stadler várhatóan februárban kezdheti meg. A gyártó tájékoztatása szerint februárban megérkezik a második tram-train is. Az első három jármű várhatóan 2021 szeptember végén áll forgalomba. A tervek szerint 2021 november végére már nyolc tram-train jármű kap hatósági engedélyt és közlekedhet Hódmezővásárhely és Szeged között.

A 37 méter hosszú, hetvenegy tonnás, dízel-villamos hibrid tram-train 216 férőhelyes, melyből 4 mozgássérült hely. Szeged és Hódmezővásárhely villamosvonalán a KRESZ előírásai alapján 50 km/órás maximális sebességgel haladhatnak, a két város közötti nyíltvonalon dízel meghajtással, 100 km/órás megengedett sebességgel szállíthatják majd az utasokat. A nagy részben alacsonypadlós és akadálymentes CityLink járművek korszerű utastájékoztató rendszerrel, légkondicionált, világos, tágas utastérrel, valamint korszerű fedélzeti biztonsági kamerarendszerrel rendelkeznek majd. A két multifunkciós térben kerekesszékkel közlekedő utasok, kerékpárok vagy babakocsik szállítása is biztosított.

(MÁV)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Leo3
2020. december 29. 13:43
Pfujj és a kormány ellop minden pénzt :)))))
Bitrex®
2020. december 28. 22:44
Miért nem sínen jönnek? Mindjárt meglenne 3000 km próbaút.
nemecsekerno_007
2020. december 28. 15:49
Hajrá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!