Magyar Nemzet: A BKV-nál már májusban tudhattak a busztendert megnyerő cég zűrös hátteréről

2020. december 05. 10:31

Közepes vállalatbiztonsági kockázatot állapított meg a BKV a Leisztinger Tamáshoz köthető, offshore hátterű CR-Facilities Zrt-vel, ennek ellenére szerződést kötött vele.

2020. december 05. 10:31

A BKV-nál már május végén tudták, hogy kockázatos lehet leszerződni azzal a Leisztinger Tamáshoz köthető, offshore hátterű céggel, ami elnyerte a közlekedési vállalat buszbérlési tenderét – írja belsős dokumentumokra hivatkozva a Magyar Nemzet. 

A lap információi szerint a BKV Autóbusz és Trolibusz Üzemeltetési Igazgatósága már május végén vállalatbiztonsági átvilágítást kezdeményezett a szóban forgó, vagyonkezelési profilú CR-Facilities Zrt-vel szemben, hiszen a tendert elnyerő céget csupán egy héttel azelőtt, mindössze 17 millió forint kezdőtőkével jegyezték be. Ez utóbbi nem erősítette a társaság szakembereinek bizalmát egy olyan drága projekt esetén, mint a buszbérlés. A BKV döntéshozóinak ezen felül arról is tudniuk kellett, hogy a CR-Facilities Zrt sem telephellyel, sem fiókteleppel nem rendelkezik, honlapja sincs, és a cégbejegyzésen túl nem lelhető fel róla semmilyen információ. A CR-Facilities Zrt-nél közepes vállalatbiztonsági kockázatot állapítottak meg, ennek ellenére szerződést kötöttek vele. 

Láng Zsolt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint Karácsony Gergely budapesti főpolgármester nem mond igazat, amikor arról beszél, hogy a BKV nem köt szerződést zavaros hátterű cégekkel, és nem is tesz semmit az ügy megoldása érdekében. A mindössze egy alkalmazottal rendelkező CR-Facilities Zrt nem is tudta időre leszállítani a hat darab, legfeljebb tizenkét éves, légkondis, legalább Euro 4-es környezetvédelmi besorolású buszt a BKV-nak.

Korábban a Mandiner is beszámolt arról, hogy a CR-Facilities Zrt tulajdonosai között többek között a Cratis Ingatlanbefektető Zrt is megtalálható, ami egy ciprusi székhelyű offshore cég, az Agrina Holdings tulajdonában áll. Az Agrina Holdings tisztségviselői között Leisztinger Tamás cégbirodalmához köthető személyek is találhatók. Leisztinger annak a Tüttő Katának a korábbi élettársa, aki ma Budapest városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyetteseként dolgozik. 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2020. december 05. 16:54
Még szép, hiszen Gyurcsányék parancsolták. Lehet, hogy szóltak Karácsonynak is, bár én nem hiszem.
Box Hill
2020. december 05. 16:37
Akikhez a tenderek (árajánlatok) beérkeztek, azok azonnal tudhatták. Normális tender velejárója a szakmai előélet vizsgálata.
kunfia
2020. december 05. 15:55
"A belvárosi mutyi legsötétebb szeglete: a szoci pénzember, Rogán bizalmasa és egy híres épület kalandja Két friss ingatlanügy mögött is felsejlik Rogán Antal titokzatos bizalmasának, Kertész Balázsnak az alakja az V. kerületben. Miközben a Belvárosban Kertész ma is meghatározó szereplő, épp az ő családi körénél landolnak önkormányzati ingatlanok. És feltűnik: Leisztinger Tamás. Amikor 2006-ban Rogán Antal először lett polgármester a Belvárosban" https://magyarnarancs.hu/belpol/tutto-kata-elindult-a-belvarosban-mire-leisztinger-tamas-erintett-cegebol-maris-kiszallt-a-fidesz-kozeli-tars-121616
nyugalom
2020. december 05. 14:56
Kráni et, gajda mega tarsuk, mint triumviratus, czegledi, tüttő! Remek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!