Bauer: A Jobbik és az LMP fontos stratégiai kérdésekben a Fidesszel ért egyet

2020. december 25. 14:24

Bauer Tamás a Klubrádióban beszélt az ellenzéki együttműködés kockázatairól. „Az se jó, ha marad a Fidesz, de az se jó, ha marad a Fidesz által követett politika” – jelentette ki a Jobbikra és az LMP-re utalva.

2020. december 25. 14:24
null

A Klubrádió Megbeszéljük című műsorának vendége volt Bauer Tamás DK-s politikus, akit ellenzéki összefogás problémáiról kérdezett Bolgár György.

Bauer először is leszögezte, hogy a „Fidesz-világ sokak számára szörnyűséges és elfogadhatatlan, le kell váltani a kormányt”, de vitatkozna azokkal, akik azt mondják, hogy ezt bármi áron kell megtenni.

„A felelős politizálás sosem mondhatja azt, hogy bármi áron” – jelentette ki. Bolgár György szerint a hasznot is nézni kellene, a kormányváltással ugyanis lehetségessé válna a „demokrácia visszaállítása”.

A DK politikusa azonban úgy reagált: a Jobbik és az LMP néhány fontos stratégiai kérdésben a Fidesszel ért egyet. Példának az euróövezethez való csatlakozás ellenzését, és a szuverenista felfogású Európa-politikát hozta fel.

Megemlítette még, hogy a legutóbbi Alaptörvény-módosítás parlamenti vitájában

a jobbikos és zöld képviselők csupán a közpénzre vonatkozó módosítás ellen szólaltak fel, a család és kereszténység kérdésében készek támogatni a Fideszt.

Bauer Tamás árulkodó jelnek tartja, hogy az ellenzéki összefogásról szóló kommunikációban nincs szó azokról a kérdésekről, amelyekben a Jobbik és az LMP véleménye eltér a többi párt álláspontjától.

Meddig terjed a szövetség? Szerinte erre nincs megnyugtató válasz. Bauer emlékeztetett az elmúlt tíz év technikai koalíciós kísérleteire – amikor Karácsony Unicumot ivott a Gyurcsánnyal kötött egyezség után –, megemlítve a Le Pen-ellenes francia baloldal példáját a francia elnökválasztásokon,

de szerinte most már ennél többről van szó, már a világnézeti azonosság is felmerül.

Szerinte ha a hatpárti ellenzék meg is nyeri a választást, ugyanolyan „Európa-ellenes politikát folytathat, csatázhat Brüsszellel, mint most a Fidesz”. Bolgár felvetésére, hogy a DK, MSZP, Momentum egyáltalán nem ez a vonal, mégis miért gondolja Bauer hogy a Jobbik politikája érvényesülne, a politikus a nemrég elfogadott közös dokumentum szövegével indokolt.

„Az se jó, ha marad a Fidesz, de az se jó, ha marad a Fidesz által követett politika” – jelentette ki Bauer, aki újabb példaként említette Jakab Péter ATV-s szereplését, ahol a Jobbik elnöke elmondta: a szegény embereknek nem az a legfőbb problémájuk, hogy szivárványos zászlók lobogjanak az utcákon. „A jogegyenlőség, az emancipáció kérdésében is mást képvisel a Jobbik, és részben az LMP” – szögezte le a gyurcsányista politikus.

Nyitókép: MTI Fotó, Soós Lajos

Összesen 174 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2020. december 28. 05:11
A képen Tomi bácsi a kezét mutatja, hogy minden körme megvan a bal kezén és jól ápolt, valószínű megvan még a papa manikűrkészlete.
Flóramama
2020. december 27. 20:28
tomika! Ápolatlan a körmöd!
Apafi
2020. december 26. 21:03
Le kell tépni a körmeit és kész!
Ma is bukik a Zorbán...
2020. december 26. 15:45
Bauer "helyre akarja állítani" a demokráciát. Legyen megint szemkilövetés! Trükkök százai! Hazudjanak reggel, éjjel meg este! Tegyenek ismét úgy, mintha kormányoznának! (Mondjuk, ez utóbbit a Kajácon Dejdő már csinálja is. De ne bántsuk: olyan kis cuki...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!