Baranyi Krisztina is kibukott az iparűzési adó csökkentésén

2020. december 20. 08:53

Saját szavazója kérte, hogy ne csak siránkozzon.

2020. december 20. 08:53
null

Mint arról korábban írtunk, szombaton újabb gazdaságvédelmi intézkedéseket jelentett be Orbán Viktor. A miniszterelnök a többi között elmondta, hogy a kis- és középvállalkozások, valamint az egyéni vállalkozók iparűzési adóját január 1-jétől a felére csökkentik.

„A járvány gazdasági hatásait enyhíteni kell, nem hisztizni, főpolgármester úr!”

A bejelentés kapcsán több ellenzéki politikus (például Ungár Péter), valamint ellenzéki városvezető (például Karácsony Gergely), is kifejezte ellenérzését. Budapest főpolgármestere egyenesen azt írta, szerinte a magyar kormányfő ezzel „bejelentette a magyar önkormányzatiság kivégzését.” Mint fogalmazott: szerinte „a vállalkozásoknak ez nem jelent érdemi segítséget, hiszen az adó mértéke meglehetősen alacsony és egyébként is bevétel alapján kell fizetni: aki bajban van, eleve kevesebbet fizet.”

Karácsony Gergely írására reagálva Kocsis Máté leszögezte, hogy „a kis- és középvállalkozások és az egyéni vállalkozók iparűzési adójának csökkentése most azért elengedhetetlenül szükséges, hogy a világjárvány gazdasági hatásait túléljék. Azért, hogy jobban meg tudják tartani a munkahelyeket.”

A Fidesz frakcióvezetője hozzátette: „nem a főpolgármesternek kell pénzügyi segítség, hanem a budapestieknek. A járvány gazdasági hatásait enyhíteni kell, nem hisztizni, főpolgármester úr!”

Baranyi Krisztina Karácsonnyal, választói a Fidesszel értenek egyet?

Baranyi Krisztina, Budapest IX. kerületi polgármestere is kibukott az iparűzési adó felére csökkentésén. Közösségi oldalán a választókhoz fordult, ironikusan megkérdezve, hogy a bevételkiesés miatt szerintük miről kellene lemondania a kerületnek: egyes alapvető szolgáltatásairól vagy a Fideszről.

A polgármester bejegyzésére azonban olyan komment is érkezett, amely ugyan érti a polgármester felháborodását, azonban egyetért a kormány törekvésével az iparűzési adó megfelezését illetően. Egy kommentelő például azt írta:

„Azert oszinten szolva nagy segitseg az IPA csokkentese a vallalkozasoknak. Nekunk es az alkalmazottainknak biztosan az. Ertem ugyanakkor a felhaborodast amiatt hogy kevesebb forrashoz jutnak az onkormanyzatok de tul kell elni es meg kell talalni azokat a lehetosegeket, amivel plusz forrasokat lehet behozni (ingatlanertekesitesek, tobb vallalkozast atcsabitani a kilencbe, bizonyos onkormanyzati szolgaltatasok fizetosse tetele, stb.) es a kiadasokat is lehet csokkenteni. Sztem pl keruleti tv-re es ujsagra nincs szukseg. Ott a honlap es a facebook. Az boven eleg. Amugy is nagyon visszatetszonek tartom minden politikai oldalon amikor egy keruleti ujsagban megy a politizalas. Sajnos az ujban is ez van. Nem kell!”*

Egy másik kommentelő pedig egyenesen arra kérte Baranyi Krisztinát, hogy ne csak „siránkozzon” és „panaszkodjon”, mint a főpolgármester. A kommentelő azt írta:

„Kedves Krisztina, szögezzük le, o1G! Viszont én hosszú ideje nem látok mást, mint panaszkodást és siránkozást a főpolgármestertől a facebookon. És ugyanezt a polgármester asszonytól szintén. Döbrögi meg röhög egész Budapesten és a fél országon. Önök most tőlünk várják a megváltást, vagy összefognak és cselekednek is???
Elnézést, de önöknek adtunk bizalmat, szavazatot, ha valamit elindítanának, akkor talán be tudnánk állni mögé. De az ne a felelősség el és áthárítása legyen. Legmélyebb tisztelettel! Békés ünnepet!”*

*A kommentekben szereplő helyesírási hibákért elnézést kérünk! Azokat egy az egyben illesztettük cikkünkbe a hiteles tájékoztatás érdekében és az esetleges félreértelmezés elkerülésének okán – a szerk.

Címlapkép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2020. december 24. 17:39
már ez is lopni akar?
tothpal
2020. december 23. 13:41
Kevesebb zsozsó jut a haveroknak? Nahát!
Kristály
2020. december 22. 10:13
Ezek már 5 évre előre elköltötték a pénzt vagy meg van adva a havi sáp leadása a kö zpontnak ( Gyurcsány Soros ?? ). Egy szóval sem a polgárokért aggodnak csak magukért .
bagira
2020. december 22. 04:05
Baranyi elvtársnő a körülötte lebzselő ingyenélő tanácsadókból faragjon le , megélhetési barátoknak mondjon fel , megemelt fizetéseiket csökkentse vissza , körei között titkos osztogatást , luxus habzsi-dőzsi kiadásokat szüntesse be. Kijön az önkormányzat támogatásból , nem szorul bele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!